ENERGIA

La bombona de butà baixa gairebé un 5%, fins als 14,57 euros

L'abaratiment es deu a la forta baixada de la cotització de les matèries primeres i a l'apreciació del dòlar respecte a l'euro

butano

butano

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La bombona de butà de 12,5 quilograms, utilitzada per uns vuit milions de llars a Espanya, costarà a partir del pròxim dimarts 76 cèntims menys (4,96%) i el seu preu passarà a ser de 14,57 euros per bombona, de manera que frena la ratxa de tres increments consecutius que ha experimentat des de juliol.

L’abaratiment de la bombona es deu a la forta caiguda de la cotització de les matèries primeres, que ha sigut d’un 36,2%, i dels nolis (transports), que han baixat un 10,8%. A això s’ha de sumar que el dòlar s’ha apreciat un 1,7% davant l’euro i que el seu avenç no ha servit per contrarestar la caiguda de les cotitzacions internacionals, segons ha informat aquest dijous el Ministeri per a la Transició Ecològica.

El preu de la bombona de butà es revisa bimestralment i en la primera revisió d’aquest 2019 baixa, després d’haver-se incrementat un 4,93% al novembre, que va passar a costar 15,33 euros; un 4,96% al setembre, que va arribar als 14,61 euros, i un 4,9% al juliol, que va arribar als 13,92 euros.

Notícies relacionades

La bombona de butà no baixava des de la revisió que es va fer el maig de l’any passat, quan va continuar amb el descens que havia tingut en la de març, mes en què va trencar amb els dos augments consecutius que hi va haver en les dues anteriors revisions.

Respecte al gener de l’any passat, la bombona serà a partir de dimarts onze cèntims més barata, un 0,75 % inferior al preu que tenia llavors.