AEROLÍNIES

Air France tanca la seva filial 'low cost' Joon

L'aerolínia integrarà el personal i els avions de la seva filial

getthumbsbyfilename1

getthumbsbyfilename1

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

L’aerolínia francesa Air France ha anunciat el tancament de la seva filial de baix cost Joon i la integració del seu personal i dels seus avions a la casa mare. 

El conseller delegat d’Air France, Benjamin Smith, al lloc des de l’agost  passat, ha decidit posar fi a l’aventura de l’aerolínia de bandera de França, que va llançar Joon fa ara poc més d’un any i que va ser presentada com una aerolínia per a 'millennials' a mig camí entre una aerolínia tradicional i una de baix cost.

Joon va agrupar les rutes menys rendibles i es va llançar a operar destinacions intercontinentals gràcies, en part, que el personal de la filial cobrava fins al 40% menys que el de l’aerolínia mare. Però, segons Air France, Joon "ha sigut mal compresa pels clients, els treballadors, els mercats i els inversors". El factor d’ocupació en els vols fins al setembre de l’any passat es trobava entre el 80% i el 85%.

"La multiplicitat de marques ha creat complexitat i, desgraciadament, ha debilitat la potència d’Air France", va indicar la companyia, que manté la filial de baix cost Transavia i la de vols interns Hop.

Notícies relacionades

Amb el tancament de Joon, Air France pretén "harmonitzar la seva flota, els seus productes i la seva marca", mentre persegueix "una millora de la gestió d’operacions gràcies a una flota comuna d’avions". 

Els vols venuts fins ara amb la marca Joon seran operats per la firma, i després efectuats per Air France.