Conflicte laboral

Els tripulants de cabina de Ryanair a Espanya arriben (per fi) a un acord amb la companyia

El text recull la principal reivindicació dels assistents de vol, que era que la companyia s'ajustés a la legislació laboral espanyola

zentauroepp45662831 file photo  a ryanair airplane taxis past two parked aircraf181102153525

zentauroepp45662831 file photo a ryanair airplane taxis past two parked aircraf181102153525 / Wolfgang Rattay

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

‘Habemus acord’. Després de més d’un any de negociacions i un sens fi de reunions entre les dues parts, la direcció de Ryanair i els representants sindicals dels seus tripulants de cabina espanyols han arribat a un acord que suposa la desconvocatòria de la vaga fixada per als dies 10 i 13 de juliol. 

El text, firmat cap a les quatre de la matinada a la seu madrilenya de la Direcció General de Treball, recull que la companyia s’ajustarà al marc jurídic i laboral espanyol, principal reivindicació dels assistents de vol que fa mig any que protesten perquè tenen contractes irlandesos, segons informa el sindicat USO en un comunicat. A més, l’acord també inclou el compromís d’iniciar la negociació del I Conveni Col·lectiu de forma immediata, cosa que iguala els tripulants de cabina amb els seus companys pilots que van aconseguir fa uns mesos un acord que recollia també aquests termes. 

Notícies relacionades

D’aquesta forma, s’acaba el període d’enfrontament de la companyia i els seus treballadors europeus després d’un any de protestes, moltes coordinades i que van tenir el seu punt àlgid aquest estiu amb la celebració de diverses vagues en països com Espanya, Alemanya, Portugal, Holanda, Itàlia i Bèlgica. 

El text acordat pels representants sindicals i la direcció de Ryanair haurà de ser ratificat per les assemblees de les 13 bases que la companyia té a Espanya els pròxims mesos.