Conflictes laborals

Els tripulants de cabina de Ryanair desconvoquen la vaga d'aquest dimarts

Els sindicats USO i Sitcpla han cancel·lat la primera de les aturades per "continuar negociant" amb la companyia

cmontanyes44888728 ryanair180907182524

cmontanyes44888728 ryanair180907182524 / GLEB GARANICH

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Després de gairebé un any de negociacions i tres jornades de vaga aquest estiu, el 2019 ha aconseguit acostar les actituds entre els tripulants de cabina de Ryanair a Espanya i la companyia irlandesa fins al punt que els assistents de vol han decidit desconvocar in extremis la primera jornada d’aturades prevista per a aquest dimarts amb la premissa d’"assolir un acord".

Notícies relacionades

Així ho han transmès els sindicats USO i Sitcpla després de la sortida de la reunió mantinguda amb l’aerolínia i les agències de contractació Crewlink i Workforce a la seu madrilenya de la Direcció General de Treball, que continuarà aquest dimarts.

Després de les sonades vagues els dies 25 i 26 de juliol 28 de setembre, en que tant els assistents de vol espanyols com els seus col·legues de Portugal, Itàlia, Alemanya, Holanda o Bèlgica van secundar aturades, l’únic front obert per la companyia era el cas espanyol. Segons el sindicat USO, el principal escull en la negociació era el reclam d’establir un transvasament escalonat dels treballadors contractats a través de les agències –el 75% dels tripulants de cabina– cap a contractes indefinits a Ryanairi també la creació d’una ETT per a contractacions "realment temporals", davant del qual la companyia no cedia. Ara s’ha de veure si l’acord arribarà abans de la pròxima aturada prevista per a aquest dijous.