A LA PRESÓ DE TÒQUIO

La Fiscalia japonesa vol que Ghosn confessi per alliberar-lo, diu el seu fill

L'ex màxim responsable de Nissan i Renault fa set setmanes que és empresonat

ghosn

ghosn

2
Es llegeix en minuts
Efe

La Fiscalia japonesa que acusa Carlos Ghosn, màxim dirigent de Nissan i de Renault fins a la seva detenció a Tòquio el 19 de novembre passat, vol que confessi la seva culpa per a així accedir al seu alliberament, amb un text que se li ha proposat redactat només en japonès, llengua que no parla, va revelar aquest diumenge un dels seus fills.

En una entrevista publicada avui per ‘Le Journal du Dimanche’, Anthony Ghosn remarca que durant les set setmanes que fa que és empresonat el seu pare ha defensat la seva innocència i no cedirà. “Està disposat a defensar-se amb força i està molt concentrat en l’objectiu de respondre a les acusacions”, però alhora es mostra “molt tranquil”, assegura aquest jove de 24 anys, que rep notícies del seu pare a través dels advocats japonesos.

Explica que l’exdirigent ha perdut una desena de quilos de pes des que és a la presó i que les condicions de detenció “no són gaire sanes”. “Però es pren tot això com un repte”, afegeix, abans d’assenyalar que, pel funcionament del sistema judicial japonès, el fiscal del cas comunica a poc a poc els elements acusatoris, de manera que encara avui la defensa “no pot tenir una visió completa del dossier”.

Alternatives

Afegeix que les seves opcions són negar el que se li retreu o confessar i ser alliberat, i que en tot aquest temps “la seva decisió ha sigut bastant clara”. “La paradoxa –afegeix– és que la confessió que se li demana que firmi està escrita exclusivament en japonès” i el seu pare “no parla aquesta llengua”.

Dimarts que ve, Carlos Ghosn compareixerà per primera vegada des de la seva detenció davant d’un jutge, després que els seus advocats hagin sol·licitat aquesta audiència per conèixer els càrrecs que, pel que s’ha filtrat, tenen a veure amb irregularitats en la notificació dels seus ingressos.

La versió de Ghosn

El seu fill Anthony considera que aquesta audiència serà “molt important” perquè per primera vegada podrà donar la seva visió dels fets i anticipa que “tothom quedarà bastant sorprès al sentir la seva versió”, tot i que recorda que només tindrà deu minuts per parlar.

Notícies relacionades

Preguntat sobre la imatge pública del seu pare com a una persona molt interessada pels diners, assegura que no es correspon a la realitat. “És un home bastant profund que ocupa el seu temps lliure aprenent coses noves. Sempre ens ha dit que els diners no són més que un mitjà per ajudar els que estimem, no un final en si mateix”, argumenta, abans d’insistir que “no està obsessionat pels diners”.

Reconeix en part una altra dimensió de la seva imatge pública: “pot ser un patró dur. En la vida professional, no prova d’agradar a tothom. Però en la vida personal és molt diferent, més complex. És un home honest, lleial. I finalment, bastant simple”. 

Temes:

Nissan Renault