8, 10 i 13 de gener

Ryanair haurà de garantir el 35% dels vols nacionals de menys de 5 hores

Foment fixa els serveis mínims per a les vagues de tripulants de cabina, que seran del 57% per als vols internacionals

La companyia anuncia que operarà amb «normalitat» i no ha fet pública cap cancel·lació

zentauroepp45662831 file photo  a ryanair airplane taxis past two parked aircraf181102153525

zentauroepp45662831 file photo a ryanair airplane taxis past two parked aircraf181102153525 / Wolfgang Rattay

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

El Ministeri de Foment ha fixat aquest divendres els serveis mínims per a les vagues de tripulants de Ryanair a Espanya per als pròxims dies 8, 10 i 13 de gener. L’aerolínia d’origen irlandès haurà d’assegurar el 35% dels vols nacionals de menys de cinc hores, el 57% dels vols nacionals de més de cinc hores i internacionals i el 100% dels vols a destinacions no peninsulars, segons ha publicat Foment en un comunicat.

La companyia ha emès un comunicat a través del seu compte de Twitter en el que informa que, a causa dels “esforços” del Ministeri de Foment al fixar els serveis mínims, espera operar els seus vols programats “per complet”, almenys el dimarts 8 de gener. “Tots els passatgers amb vols programats han de fer el ‘check in’ per internet de manera normal”, segons confirma el comunicat.

Notícies relacionades

Per la seva part, fonts del sindicat USO, una de les centrals convocants més representativa, han considerat excessius per aquests mateixos motius els serveis mínims fixats pel Ministeri, ja que en el cas dels vols internacionals, són pocs les destinacions que on Ryanair operi amb més de dos vols al dia. Al fixar Foment el mínim en el 57%, amb dos o menys vols per ruta ja estan obligats a operar tots els vols.

La vaga arriba després de la negativa de la companyia a ajustar-se a la legislació espanyola, segons van denunciar en el seu moment els sindicats USO i Sitcpla, i una vegada fracassada la mediació del desembre passat en el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA). Segons la informació aportada per la mateixa companyia, prop de 1.900 treballadors formen part del col·lectiu que exerceix tasques de Tripulants de Cabina de Passatgers (TCP) a les bases espanyoles.