REPRESÀLIA

Huawei castiga dos treballadors per tuitejar amb un iPhone

Els treballadors de l'empresa xinesa van utilitzar l''smartphone' d'Apple per a un missatge corporatiu

A sales assistant looks at her mobile phone as she waits for customers behind a counter at a Huawei booth in Wuhan, Hubei province, October 10, 2012. REUTERS/Stringer/File Photo  CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA

A sales assistant looks at her mobile phone as she waits for customers behind a counter at a Huawei booth in Wuhan, Hubei province, October 10, 2012. REUTERS/Stringer/File Photo CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA / Darley Shen (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La tecnològica xinesa Huawei va sancionar dos empleats del seu departament de Relacions Públiques després de descobrir-se que el tuit amb què el compte oficial de la companyia a Twitter havia felicitat l’Any Nou s’havia escrit des d’un iPhone, informa aquest divendres el portal de notícies econòmiques ‘Caixin’.

Huawei degradarà un dels treballadors i li retallarà el salari, mentre que l’altre no podrà optar a un ascens aquest any, va indicar la companyia en una circular interna.

El tuit amb què Huawei va felicitar l’Any Nou apareixia amb una inscripció que deia "via Twitter per a iPhone" i, malgrat que va ser esborrat al cap de poc temps, no va evitar que molts usuaris, tant a la Xina com en altres països, en compartissin captures de pantalla.

Aquestes imatges han "afectat negativament la reputació de marca dels telèfons intel·ligents de Huawei", va lamentar la companyia.

L’error, s’explica al document, es va produir en una subsidiària de màrqueting anomenada Sapient, l’equip de la qual no va ser capaç de connectar-se a la VPN –xarxa privada virtual, mecanisme utilitzat a la Xina per saltar-se la censura cibernètica que bloqueja pàgines com Twitter, Facebook o Google– per tuitejar des de l’ordinador.

Per tant, els treballadors van utilitzar una targeta SIM de Hong Kong –amb la qual sí que es pot accedir a aquests serveis– en un iPhone i van enviar el missatge.

Huawei va culpar Sapient dels fets i no va explicar el paper dels dos empleats del seu departament de Relacions Públiques, a qui ha castigat, més enllà d’acusar-los de "mala gestió de vendes".

Disputa diplomàtica

Notícies relacionades

La companyia de mòbils xinesa protagonitza l’última disputa diplomàtica entre els Estats Units i la Xina, ja que la seva directora financera, Meng Wanzhou, va ser detinguda al Canadà l’1 de desembre passat a petició de Washington, que l’acusa de violar les sancions econòmiques a l’Iran.

Això va provocar una onada de nacionalisme a les xarxes socials xineses, amb missatges de recolzament a Huawei i contra la nord-americana Apple, que, precisament, abans-d’ahir va revisar a la baixa les expectatives d’ingressos per al primer trimestre de l’any fiscal a causa de la caiguda d’ingressos a la Xina, i va atribuir les males xifres en aquest país a la desacceleració econòmica.

Temes:

Huawei Apple