Conflicte laboral

Fracassa la mediació a Cacaolat i continua la vaga

Empresa i sindicats no aconsegueixen tancar un calendari laboral per a aquest 2019

La presidenta del comitè d'empresa xifra en el 100% el seguiment del segon dia d'aturades

cacaolat

cacaolat

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

La segona reunió de mediació entre Cacaolat i els sindicats ha finalitzat sense èxit i la línia de producció dels populars batuts de cacau ha continuat paralitzada per segon dia consecutiu. La presidenta del comitè d’empresa, Joana Maria Lozano, ha afirmat que les negociacions han fracassat perquè l’empresa s’ha tancat en banda a negociar qualsevol modificació del calendari laboral que va posar sobre la taula per a aquest 2018, el motiu pel qual es va iniciar el conflicte. La companyia, per la seva part, s’ha negat a realitzar declaracions.

Notícies relacionades

Les centrals han afirmat que aquest divendres, segon dia de vaga indefinida, el seguiment entre els 70 treballadors de la línia de producció ha sigut del 100%, la mateixa xifra que van oferir el primer dia d’atur. En conseqüència, a la fàbrica de Santa Coloma de Gramanet afirmen que no s’han produït nous productes de les diferents gammes de Cacaolat, així com de llet Letona. 

Els sindicats denuncien que l’actual calendari laboral, que els obliga als treballadors a realitzar torns de 12 hores un cap de setmana sí i un altre no, els dificulta la conciliació familiar. Per exigir una solució que desencalli el conflicte i visibilitzar aquestes dificultats en la conciliació, els treballadors realitzaran una concentració davant la planta de Santa Coloma de Gramanet el matí del dia de Reis.