Preus

La inflació a l'Eurozona es modera i tanca el 2018 en l'1,6%

Els preus de l'energia cauen al desembre i expliquen el descens de la mitjana europea

ue

ue

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La inflació a l’Eurozona  va moderar el seu creixement el mes de desembre i va tancar l’any en l’1,6%, tres dècimes per sota dels nivells registrats al novembre. Així ho reflecteixen les dades publicades aquest divendres per l’oficina estadística de la Unió Europea (UE), l’Eurostat, que apunten el descens dels preus de l’energia com el principal factor explicatiu.

Notícies relacionades

Els preus dels productes energètics es van disparar el maig del 2018, quan van saltar del 2,6% de l’abril al 6,1% del cinquè mes de l’any. Des d’aleshores la tendència va ser ascendent, fins a arribar al seu màxim l’octubre, amb el 10,7%. L’energia va arrossegar a l’alça els índexs de preus de la mitjana europea i la desacceleració del desembre, a un increment del 5,5%, explica la moderació de tres dècimes en l’1,6% registrat per al tancament del 2018. 

Els nivells de preus de la resta de productes amb què l’Eurostat calcula la inflació amb prou feines van registrar variacions. El menjar, l’alcohol i el tabac van baixar una dècima el seu creixement, de l’1,9% del novembre a l’1,8% del desembre, i els béns de producció industrial (0,4%) i els serveis (1,3%) es van mantenir en els mateixos nivells. 

Temes:

Preus