operació corporativa

Iberdrola tanca la venda de Scottish Power Generation

L'operació, anunciada a l'octubre, es duu a terme per 777 milions d'euros

39591145 591

39591145 591

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El gegant espanyol de l’energia Iberdrola ha anunciat aquest dimecres que ha consumat la venda de Scottish Power Generation, els seus actius de generació convencional al Regne Unit, al grup britànic Drax per 702 milions de lliures (uns 777,6 milions d’euros). L’operació, anunciada l’octubre de l’any passat, es va consumar el 31 de desembre, segons va detallar la companyia en un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV, el regulador borsari espanyol).

El grup Iberdrola subministra energia a prop de 100 milions de persones en diversos països del món, principalment a Espanya, el Regne Unit, els Estats Units, el Brasil i Mèxic. La venda dels seus actius de generació convencional al Regne Unit fa que la filial britànica d’Iberdrola, Scottish Power, sigui la primera energètica 100 % renovable d’aquest país.

Energia eòlica

Notícies relacionades

Iberdrola ja compta al Regne Unit amb una potència d’energia eòlica instal·lada o en construcció de 2.700 MW, a més d’una cartera de projectes superior als 3.000 MW. D’aquesta capacitat, la major part –2.900 MW– correspon a projectes eòlics marins. Aquests nous desenvolupaments se sumarien al parc East Anglia One, actualment en construcció, que comptarà amb una capacitat de 714 MW i serà el parc eòlic marí més gran del món quan entri en funcionament l’any 2020. El Regne Unit és un mercat clau per a Iberdrola, que preveu inversions d’uns 5.800 milions d’euros en aquest país fins al 2022, tant per augmentar la seva capacitat de generació com per modernitzar les seves xarxes de distribució. 

Aquesta venda s’emmarca dins del pla de rotació d’actius per valor de 3.000 milions d’euros anunciat pel grup energètic dins del seu pla estratègic 2018-2022. Per aconseguir els objectius d’aquest pla, ja ha tancat les vendes del negoci d’emmagatzemament de gas als Estats Units, la participació minoritària a Tirme i la planta termosolar de Puertollano (Ciudad Real), transaccions que pugen a uns 1.200 milions d’euros.

Temes:

Iberdrola