Borsa

Les accions de Dia pugen el 5% després d'haver refinançat el seu deute

La cadena de supermercats tanca la primera jornada borsària de l'any amb una revaloració

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les accions de Dia van registrar una pujada del 5% al tancament de la jornada borsària d’aquest dimecres, la primera del 2019, després que les negociacions per a l’acord del seu refinançament de deute bancari culminessin per un import total de 896 milions d’euros. En concret, els títols de la cadena de supermercats, que es van disparar l’11,15% a primera hora del matí, fins a intercanviar-se a un preu de 0,51 euros, van tancar amb una pujada final del 5,07%, a 0,48 euros.

La companyia disposarà d’accés a finançament addicional a curt termini per import de fins a 215 milions d’euros i de fins a 681 milions d’euros a ser disposat via instruments de finançament del capital circulant, tals com línies de 'confirming', 'factoring' i crèdits bilaterals.

La cadena de supermercats i les entitats financeres han subscrit aquest contracte de finançament, que té com a finalitat atendre les necessitats de finançament de circulant del grup. La data de venciment final és el 31 de maig del 2019, excepte per a diversos trams d’import menor amb venciments en els anys 2020 i 2022.

El contracte de finançament subscrit contempla, a més, l’existència d’un pacte de no distribució de dividends de Dia als seus accionistes sense el consentiment de les entitats financeres que subscriuen els acords de finançament, mentre no s’hagi amortitzat la totalitat del seu deute actual amb aquestes.

Desinversió a Clarel i Cash & Carry

Notícies relacionades

Així mateix, la companyia s’ha compromès a prendre els acords oportuns per continuar els processos de desinversió dels seus negocis Clarel Cash & Carry (Max Descuento), actius que no formen part del seu negoci principal, i atorgar en pròximes dates garantia hipotecària sobre certs actius de naturalesa mobiliària i immobiliària. Igualment, la companyia ha pactat amb la banca els supòsits de venciment anticipat habituals en aquest tipus d’operacions.

Addicionalment a aquests, s’ha pactat com a supòsit de venciment l’incompliment per part de la companyia de la seva obligació de promoure durant el primer trimestre del 2019 un augment de capital amb drets de subscripció preferent dels accionistes, cosa que li permetria incrementar els seus fons propis per un import mínim de 600 milions d’euros abans del venciment ordinari d’aquest finançament.