¿Serà el 2019 l'any dels joves?

Algunes de les mesures del nou Govern central semblen orientades a fer desaparèixer la seva precarietat

big-data-web

big-data-web

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Deu anys després del començament de la crisi, l’economia espanyola comença a recuperar certa activitat, no obstant, s’ha deixat pel camí un col·lectiu: els joves. El Rei Felip VI els va dedicar el seu discurs de Nadal i sobre ells es diu que són els més preparats i els que més mal parats han sortit de la crisi. El començament de la gran recessió els va agafar estudiant i quan van anar a buscar una feina es van trobar salaris baixos, contractes temporals i beques mal pagades.

Notícies relacionades

Unes causes que han tingut com a conseqüència que els joves espanyols estiguin a la cua pel que fa a l’emancipació –7,6% davant del 30% dels europeus– perquè no es poden comprar una vivenda i llogar els suposa més de la meitat del seu salari o que portin Espanya a ostentar el rècord de ser el país on el primer fill es té més tard (30,6 anys). 

La taxa d’atur juvenil se situa en el 29,4%. No obstant, Pedro Sánchez presumia aquest divendres que després de la seva arribada hi ha més joves treballant que en cap altre moment des del 2011 –i 111.000 joves han trobat una feina. A sobre de la seva taula hi ha un Pla per crear 2,9 milions de llocs de feina indefinits, regular les beques i repatriar el milió de joves emigrats; un altre per convertir els contractes temporals en indefinits i de temps parcial a jornada completa. Ha augmentat l’SMI fins als 900 euros i hamillorat la protecció social dels autònoms, s’han modificat les condicions del lloguer i es preveuen 20.000 vivendes a uns preus limitats. ¿Serà el 2019 l’any dels joves?

Temes:

Ocupació Joves