Factura de la llum

Cerveses per energia

Una cerveseria destina el 5% de les consumicions a lluitar contra la pobresa energètica en barris madrilenys

fcasals45285188 mas innovacion bombilla ahorro electrico181017123855

fcasals45285188 mas innovacion bombilla ahorro electrico181017123855

2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Anar a un bar a prendre una cervesa i contribuir en la millora de la pobresa energètica semblen ‘a priori’ dues qüestions sense cap punt en comú, i probablement no ho tinguessin fins a l’acord de col·laboració entre la cerveseria madrilenya La Virgen i l’Associació de Ciències Ambientals (ACA). Totes dues s’han unit per a la creació d’una ‘aixeta solidària’ a les cinc cerveseries que té La Virgen a la capital, en què el 5% del consumit en cervesa serà donat a ACA per lluitar contra la pobresa energètica als barris madrilenys.

Amb seu al mercat de Vallehermoso, al carrer Ponzano, Cardenal Cisneros, Sombrerería i Acuerdo, la intenció d’aquesta cerveseria és que els veïns que necessitin ajuda per conèixer com millorar la seva factura de la llum i pagar menys, així com estalviar en el seu consum, puguin fer-ho mentre prenen una cervesa a la barra del seu establiment. Per això, durant unes hores a la setmana –durant els pròxims mesos– un expert en energia ajudarà tots aquells interessats a través del que han denominat Punts d’Informació al Consumidor Energètic (PICE).

Notícies relacionades

En alguns bars encara no estan en funcionament, no obstant, i a l’espera que els veïns s’impregnin de la nova iniciativa, cartells i ‘flyers’ a les barres d’aquestes cerveseries ja donen una idea d’alguns ‘tips’ fàcils de dur a terme per no malversar en llum ni en gas, sobretot en aquesta època hivernal, en què el consum s’eleva. No tapar els radiadors amb roba, dutxar-se en comptes d’un bany, obrir les finestres per ventilar només uns quants minuts, desendollar els aparells electrònics quan no estan sent utilitzats, obtenir aïllament ‘addicional’ a través de persianes, cortines o alfombres, aprofitar la il·luminació natural sempre que sigui possible o utilitzar la calor residual després de cuinar i enfornar en són alguns.

Però a més de consells en els seus hàbits per millorar la seva eficiència energètica, aquells veïns que vulguin conèixer en profunditat la composició de les seves factures i intentar modificar alguns paràmetres per reduir el seu import també podran acudir a aquests punts PICE perquè els experts d’ACA els ajudin a analitzar els rebuts i, així, els ensenyin formes per poder rebaixar el seu consum a la llar. Com a contrapartida, és a dir, si apliquen la lliçó apresa i tornen al cap d’un temps donant una mostra dels seus bons resultats a un d’aquests ‘taprooms’, La Virgen els obsequiarà amb un premi “especial”.