conjuntura

L'economia espanyola creix al ritme més petit en 4 anys

L'alça intertrimestral entre el juliol i el setembre va ser del 0,6% i la interanual, del 2,4%

HKG05. HONG KONG (CHINA), 18/02/2016.- Contenedores de transporte se encuentran apilados en la Terminal de Kwai Tsing, en Hong Kong (China), fotografía de archivo del 28 de agosto de 2013. El presidente de EE.UU., Donald Trump, anunció hoy, 15 de junio de 2018, la imposición de aranceles del 25 % a importaciones chinas por valor de 50.000 millones de dólares que contienen tecnologías industrialmente significativas, en una nueva escalada en las tensiones comerciales con Pekín. EFE/ Jerome Favre

HKG05. HONG KONG (CHINA), 18/02/2016.- Contenedores de transporte se encuentran apilados en la Terminal de Kwai Tsing, en Hong Kong (China), fotografía de archivo del 28 de agosto de 2013. El presidente de EE.UU., Donald Trump, anunció hoy, 15 de junio de 2018, la imposición de aranceles del 25 % a importaciones chinas por valor de 50.000 millones de dólares que contienen tecnologías industrialmente significativas, en una nueva escalada en las tensiones comerciales con Pekín. EFE/ Jerome Favre / JEROME FAVRE (EFE)

1
Es llegeix en minuts

L’economia espanyola va repetir en el tercer trimestre un creixement del 0,6% respecte al del segon, segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Es tracta d’una taxa similar a l’avançada el 31 d’octubre passat i a la registrada en el segon trimestre.

Notícies relacionades

El creixement interanual s’ha reduït en una dècima, fins al 2,4%. Es tracta del creixement més petit registrat de l’economia espanyola des de fa gairebé quatre anys, en concret des de l’últim trimestre del 2014.

La contribució de la demanda nacional al creixement interanual del PIB és de 2,8 punts, tres dècimes inferior a la del segon trimestre. Per la seva part, la demanda exterior presenta una aportació de –0,4 punts, dues dècimes superior a la del trimestre passat, per la desacceleració de les exportacions.