comerç

La CNMV suspèn la cotització de Dia

El regulador espera informació rellevant sobre el refinançament del grup

Establiment de la cadena Dia assaltat a Vilafranca.

Establiment de la cadena Dia assaltat a Vilafranca. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha suspès la cotització de Dia pocs minuts abans de l’inici de la sessió, a l’espera que es difongui informació rellevant sobre la companyia. La cadena de supermercats havia registrat en la jornada de dijous la pujada més gran de la seva història, després de disparar-se un 22% fins als 0,44 euros, perquè el mercat especula que podria estar a punt de tancar el refinançament del seu deute.

Notícies relacionades

És la segona vegada en tot just unes setmanes que el regulador suspèn la distribuïdora, que el 24 de desembre passat va abandonar l’Ibex 35 després de set anys. Els bancs creditors de la firma estaven pendents que el seu principal accionista, el magnat rus Mikhail Fridman –que té un 29% del capital–, comenci a mostrar quines són les seves intencions i plans respecte al grup.

La companyia, que ha arribat a cedir més del 90% en borsa, ha viscut un any de profunda crisi. A més de la caiguda de vendes i de clients, s’ha vist afectada per una situació d’indefinició quant al seu futur.