Competència

La CNMC investiga un possible càrtel en l'explotació i conservació de carreteres

Les males pràctiques d'aquestes empreses estarien relacionades amb la "manipulació" de licitacions públiques

mdeluna29324804 barcelona    barcelones      14 04 2015     econom160616122514

mdeluna29324804 barcelona barcelones 14 04 2015 econom160616122514 / JOAN S PUIG PASQUAL

1
Es llegeix en minuts
S.L.

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) investiga possibles pràctiques anticompetitives al mercat d'explotació, conservació i manteniment de carreteres a Espanya, segons va anunciar aquest dimecres el regulador en un comunicat.

La CNMC va fer entre els dies 17 i 20 de desembre diverses inspeccions domiciliàries a les seus de diverses empreses que operen en aquest mercat després que el regulador hagués tingut coneixement de la possible existència "d'una pràctica col·lusòria anticompetitiva" per part de determinades empreses del sector en relació amb la manipulació de licitacions realitzades per administracions públiques.

Notícies relacionades

No obstant, segons indica la CNMC, aquestes inspeccions són el pas preliminar a qualsevol investigació de conductes anticompetitives i no prejutgen el resultat. En cas que mostrin indicis contraris a la llei de defensa de la competència, Competència procediria a la incoació formal d'un expedient sancionador.

Els acords entre competidors constitueixen una infracció molt greu de la legislació de competència, que pot comportar multes de fins al 10% del volum de negocis total de les empreses infractores.