Desinversió

El Sabadell ultima la venda de Solvia al fons Intrum

L'operació suposarà ingressos propers als 300 milions d'euros i uns plusvàlues de 138 milions

lpedragosa27522686 barcelona 10 10 2014 colas de personas ante la ofi160219200449

lpedragosa27522686 barcelona 10 10 2014 colas de personas ante la ofi160219200449

2
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

El llarg procés per a la desinversió del Banc Sabadell Solvia està a punt d’arribar a la seva fi. El banc que presideix Josep Oliu ha tancat la venda del 80% del seu 'servicer' –gestor immobiliari– a Lindorff Holding Spain, societat que pertany al fons suec Intrum, que finalment s’ha avançat als fons Cerberus i Centricus, que també licitaven per la filial immobiliària.  En aquesta operació, Solvia ha sigut valorada en 300 milions d’euros.

El preu correspon al 80% de la participació de la societat, que es podrà incrementar en un import màxim de 40 milions d’euros si es compleixen les condicions previstes, relacionades amb l’evolució de determinades línies de negoci de Solvia. El tancament de l’operació es preveu per al segon semestre del 2019, ha explicat l’entitat venedora.

El Banc Sabadell aconseguirà unes plusvàlues de 138 milions d’euros, i l’operació tindrà un impacte positiu en la ràtio de capital CET1 de 15 punts bàsics, segons ha comunicat l’entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CBMV)

 Solvia té més de 30.000 milions d’euros en actius sota gestió i ha venut en els últims anys més de 94.000 immobles. El conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, va explicar el mes d’octubre passat que l’entitat va decidir posar en venda Solvia perquè va detectar "apetència en el mercat" i era una "oportunitat" per posar-la en valor. Però la desinversió és l’objectiu del banc des de fa uns tres anys, que ha considerat diferents opcions com la sortida a borsa per a aquesta filial.

Recobrament de deute

Notícies relacionades

Lindorff és una multinacional noruega dedicada al recobrament de deute o el que en el sector financer es denomina 'non preforming loans'. La del Solvia seria la primera operació que compra d’una societat immobiliària. L’objectiu seria complementar la seva cartera a Espanya mitjançant la compra d’un ‘servicer’ per gestionar el crèdit adquirit. Intrum ha sigut la tercera opció per a Solvia després que el banc hagi mantingut contactes amb Cerberus –fons que va comprar les carteres de crèdit del banc valorada en 9.100 milions d’euros, per uns 3.900 milions– i, posteriorment, amb Centricus. De fet, la venda de Solvia ja es va considerar durant el procés de venda de les carteres de crèdit, però el preu que exigia el banc va impedir que s’arribés a un acord. Tampoc han prosperat les negociacions posteriors.

En aquesta operació no s’inclouSolvia Desarrollos Inmobiliarios, la societat del grup que es dedica a la promoció pròpia en terres que s’ha adjudicat el banc en els últims anys. Aquesta societat es va separar del ‘servicer’ per constituir-se en una unitat de negociació, amb una última valoració que s’acosta als 1.300 milions d’euros. L’objectiu de Sabadell és desprendre’s també d’aquest actiu, però aquesta operació no es durà a terme de manera immediata.

Temes:

Banc Sabadell