sector immobiliari

La vivenda de segona mà registra la seva pujada més gran en 11 anys

El preu dels immobles va experimentar un augment mitjà del 7,2% en el tercer trrimestre

1
Es llegeix en minuts

La pujada delspreus de la vivenda a Espanya va mantenir la seva sòlida tendència a l’alça en el tercer trimestre, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que aporten nous indicis de la ferma reactivació del mercat immobiliari.

El preu de la vivenda, que puja de forma contínua des de fa més de quatre anys, va augmentar un 7,2% interanual en el període del juliol al setembre, quatre dècimes més que en el segon trimestre de l’any.

El sector de segona mà va registrar una alça del 7,3% interanual, cosa que suposa el seu augment més gran en 11 anys, des del tercer trimestre del 2007, abans de l’inici d’una crisi que va arrossegar el conjunt de l’economia entre el 2008 i el 2013.

Els preus de la vivenda nova es van incrementar per la seva part un 6,1% interanual. En termes intertrimestrals, el mercat de segona mà va millorar els seus preus en un 2,2%, mentre que en vivenda nova l’increment es va situar en el 2%.

Notícies relacionades

Els preus van créixer en totes les comunitats autònomes, amb Madrid (10,9 %), Melilla (9,3 %) i Catalunya (9,1 %) al capdavant, mentre que els repunts menys voluminosos van correspondre a Extremadura (2,2 %), Castella-la Manxa (3,2 %) i Múrcia (3,9 %).

A Madrid, el preu fa set trimestres seguits que creix dos dígits en taxa interanual. Els preus de la vivenda van presentar taxes trimestrals positives en el tercer trimestre d’aquest any en totes les comunitats autònomes, amb les pujades més grans a les Balears, la Comunitat de Madrid i la Regió de Múrcia, amb increments del 3,7%, 3,3% i 2,5%, respectivament.