Anar al contingut

energia

El petroli es dispara després de l'acord de l'OPEP i Rússia per produir-ne menys

El pacte preveu que l'oferta es redueixin en uns 1,2 milions de barrils diaris

El petroli es dispara després de l'acord de l'OPEP i Rússia per produir-ne menys

Anis Belghoul

La cotització del cru s’ha disparat després de conèixer-se les primeres informacions que apunten a un acord del càrtel de països exportadors de petroli, l’OPEP, amb Rússia i altres països productors que no pertanyen a l’organització. Amb aquesta mesura, l’oferta es reduirà a partir de gener en uns 1,2 milions de barrils diaris

El barril de Brent, la qualitat de referència a Europa, s’ha disparat més del 5%, fins a l’entorn dels 63 dòlars. El preu del cru acumulava un descens del 30% des d’octubre.

Al final l’acord consisteix a retirar del mercat 800.000 barrils diaris per part dels països integrants de l’OPEP i uns altres 400.000 per part de Rússia i altres productors que no pertanyen al càrtel.

Fonts pròximes al Govern rus asseguren que el país contribuirà amb 200.000 barrils diaris menys. Una retallada d’1,2 milions, “si s’implementa aviat i plenament”, serà suficient, segons els experts.

L’oferta dels productors mundials més importants, l’OPEP, Rússia i els EUA, ha augmentat en 3,3 milions de barrils diaris des de finals de l’any passat, fins a arribar als 56,38 milions, el que suposa gairebé el 60% del consum global.

Temes: Petroli Energia