Energia

Solarpack debuta en Borsa amb un preu de 8,3 euros per acció

La companyia de plaques fotovoltaiques sortirà valorada en 266 milions d'euros

fcasals46145841 economia  solarpack bolsa181205125545

fcasals46145841 economia solarpack bolsa181205125545

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

En plena aposta per les energies renovables i després de la caiguda del polèmic 'impost al sol’, l’empresa de plaques fotovoltaiques Solarpack ha anunciat el seu debut en Borsa amb un preu de 8,3 euros per acció i una valoració de 266 milions d’euros, segons va assenyalar en un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

"Creiem que el preu és molt atractiu per a tots els accionistes. Solarpack és un valor que ofereix als inversors la possibilitat de formar part d’una història de creixement molt singular donada suport per un sòlid historial en una indústria que és cada vegada més rellevant dins del sector energètic", necessita en un comunicat el conseller delegat de la firma, Pablo Burgos.

Burgos serà l’encarregat de donar el‘toc de campana’ a la Borsa de Bilbao a les 12 hores d’aquest dimecres, però la companyia també cotitzarà a Madrid, Barcelona i València amb el codi de cotització SPK.

Solarpack posa al mercat el 37,6% del seu capital social, percentatge que es podria ampliar fins al 39,9% si s’exerceix l’opció de sobreadjudicació ('green shoe') de fins al 10% de l’oferta inicial per part dels bancs col·locadors, principalment CaixaBank i Société Générale. Després de la liquidació de l’oferta, els principals accionistes de la companyia mantindran el 64,3% del capital (o el 62% si l’opció de sobreadjudicació és exercida per complet).

La companyia presidida per José María Galíndez utilitzarà els recursos de la seva sortida a borsa enl’adquisició de 13 megawatts de potència a Espanya i en el finançament del seu creixement futur. Per a això, l’empresa preveu reinvertir el seu flux de caixa operatiu en el desenvolupament i construcció de projectes durant els propers tres-cinc anys.

Notícies relacionades

Creada l’any 2005 i amb seu central a Getxo (Biscaia), Solarpack ha desenvolupat plantes d’energia solar fotovoltaica per una capacitat total de 529 megawatts, dels quals ha construït 190 megawatts en modalitat "clau en mà", és a dir, amb la gestió integral del projecte que implica tasques d’"enginyeria, compres i construcció" de la instal·lació.

En l’actualitat, genera energia a través d’11 projectes que sumen 252 megawatts a Espanya, Xile, el Perú i l’Índia. A més, opera i manté 13 plantes, amb un total de 160 megawatts, i proporciona serveis de gestió d’actius per a un total de 330 megawatts de projectes propis i de tercers.

Temes:

Energia