PER AL 21 DE DESEMBRE

Els treballadors de seguretat d'Eulen a Barajas convoquen vaga per Nadal

zentauroepp21591878 madrid 19 02 2012   economia huelga de iberia  madrid baraja181010154449

zentauroepp21591878 madrid 19 02 2012 economia huelga de iberia madrid baraja181010154449

1
Es llegeix en minuts

Alternativa Sindical ha convocat els treballadors de seguretat d’Eulen  a l’aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas a una vaga a partir del 21 de desembre, coincidint amb les festes nadalenques, pels impagaments per part de l’empresa dels plusos acordats amb el Ministeri de Foment.

A les mobilitzacions estan convocats els 300 treballadors que realitzen els controls de seguretat a l’aeroport madrileny per a filtres d’empleats, zones exteriors, patrulles i patrulles de perímetre, ha informat aquest dilluns l’organització sindical en un comunicat. Tot i que el nombre de treballadors convocats a la vaga és reduït, l’impacte de la mobilització podria ser rellevant en l’operativa habitual de l’aeroport.

Alternativa no descarta ampliar les mobilitzacions als filtres de seguretat en els propers dies, en què l’empresa Ilunion està també incomplint tant els acords de Foment com el que va firmar amb aquest sindicat durant el preavís de vaga aquest mes d’agost passat i que han hagut “de reclamar judicialment”.

Notícies relacionades

Segons el sindicat, Eulen està incomplint el plus de radioscòpia acordat a la mesa negociadora amb Foment, segons el qual els vigilants haurien d’estar cobrant 1,19 euros per hora efectiva de feina el 2018. D’altra banda, i malgrat les sol·licituds d’Alternativa Sindical a través del comitè d’empresa, la direcció de recursos humans d’Eulen nega fer entrega de roba de fred extrem en vials i llocs exteriors als vigilants, incomplint la llei de prevenció de riscos laborals.

Pel sindicat, "és paradoxal que ni el que recull el conveni col·lectiu i la mesa de Foment després del viscut al Prat [vagues a l’estiu del 2017], ho compleixi l’empresa". L’organització, que assegura que el malestar dels treballadors als aeroports és "gran", ha matisat que les aturades es podrien desconvocar si s’avança en la línia de millorar el que figura en el laude –que va posar fi al conflicte al Prat– i adverteix, en aquest sentit, que els treballadors no se sentiran satisfets amb mers compromisos i paraules.