Reestructuració

Ikea acomiadarà prop de 7.500 treballadors en dos anys

L'empresa sueca ho atribueix a un procés de transformació i promet crear 11.500 nous llocs

ikea

ikea / JEFF PACHOUD (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

IKEA, la cadena sueca de mobles i objectes per a la llar ha anunciat aquest dimecres que podria eliminar fins a 7.500 llocs de treball a nivell mundial en els propers dos anys, arran d’un procés de transformació de la companyia.

Ingka Group, la societat que concentra el 90% de les vendes d’IKEA, crearà alhora en el mateix termini 11.500 nous llocs de treball, en un pla que inclou noves botigues, àmplies inversions en digitalització i un augment de la capacitat.

"Introduirem una nova organització, més ben adaptada per satisfer els nostres clients. Per fer-ho possible, necessitem millorar la nostra manera de treballar, dirigir i organitzar-nos", va informar en un comunicat el director d’IKEA Suècia, Håkan Svedman.

La cadena nòrdica ha concretat que no tots els països es veuran afectats de la mateixa manera per les mesures, que afectaran sobretot oficines i serveis centrals, i que preveu que l’impacte sigui "mínim" a Espanya i "gairebé nul" a les 18 botigues que té en aquest país.

Notícies relacionades

El grup suec té una plantilla de 160.000 empleats repartits a trenta mercats arreu del món.

Pel que fa a les vendes, IKEA va recaptar l’últim any fiscal (setembre del 2017-agost del 2018) uns 38.800 milionsd’euros, amb un augment interanual del 4,5%.

Temes:

Ikea Ocupació