Turisme

El Govern preveu més connexions aèries entre Espanya i la Xina per impulsar el turisme

L'Executiu també està dissenyant un pla per reduir els temps dels visats

undefined44157137 la ministra reyes maroto anuncia las previsiones tursticas 180705122521

undefined44157137 la ministra reyes maroto anuncia las previsiones tursticas 180705122521 / Javier Lizon

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Cada vegada més a Espanya importa la despesa per sobre de l’arribada de turistes. L’any 2017, 13,6 milions de turistes xinesos van visitar la Unió Europea, i no obstant, només un 4% van tenir com a destí Espanya. Una xifra que demostra que és un mercat "per explorar", sobretot si es té en compte que la despesa que aquests turistes deixen és el doble que el que deixen els visitants procedents d’altres països.

Per això, el Govern ja ha començat a dissenyar un pla per potenciar l’arribada de turistes extracomunitaris, principalment xinesos, a través d’una millora de la connectivitat aèria amb aquest país asiàtic que en l’actualitat és la meitat que la d’altres països europeus com el Regne Unit i França, així com els temps per a l’expedició d’un visat d’un turista xinès que en l’actualitat és de 15 dies, davant els entre dos i cinc d’altres països europeus.

"S’han de desenvolupar mesures per reduir els visats però també millorar la connectivitat aèria perquè hi hagi més connectivitat en aquests destins més allunyats i així aquest component que suposa una pèrdua de competitivitat es converteixi en un avantatge", va afegir en la seva intervenció durant la quarta edició del Summit Shopping, Tourism & Economy.

Poc després, la ministra va assegurar davant dels mitjans que en la visita que va fer al país asiàtic a l’octubre es va reunir amb alguns turoperadors d’aquest país i una de les principals peticions de la majoria era precisament aquesta "millora necessària" dels temps dels visats en què ja estan treballant.

Notícies relacionades

D’altra banda, Maroto també va anunciar que el Govern traurà juntament amb algun turoperador xinès un paquet perquè aquests celebrin el seu famós any nou en aquest país, en ciutats com Barcelona, Madrid o Sevilla, amb els quals estan treballant conjuntament per poder concretar aquesta acció.

"El mercat xinès és un mercat prioritari, l’any que ve hi haurà una millora important del volum de turistes procedents de la Xina, es millorarà la nostra oferta turística i inclourà una millora en el volum de compres", va concloure.

Temes:

Turisme