ESCÀNDOL

El president de Nissan és detingut al Japó per evasió fiscal

El grup admet el delicte i anuncia que el francobrasiler Carlos Ghosn deixarà el càrrec

zentauroepp45958235 file   in this jan  9  2017  file photo  carlos ghosn  chair181119112047

zentauroepp45958235 file in this jan 9 2017 file photo carlos ghosn chair181119112047 / Paul Sancya

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats nipones han arrestat el president de Nissan Motor, Carlos Ghosn, per suposada evasió fiscal, segons ha avançat aquest dilluns l’agència Kyodo i segons reconeix la mateixa companyia en un comunicat. En la nota, Nissan Motor Corporation també reconeix que un altre dels seus màxims directius, Greg Kelly, també estaria suposadament involucrat en l’evasió fiscal.

Segons l’esmentada font, Ghosn ha sigut interrogat per la fiscalia de Tòquio per, suposadament, haver ocultat una sèrie de sobresous. El grup Nissan ha admès poc després les infraccions fiscals i ha avançat que el seu president està a punt de dimitir.

Notícies relacionades

L’empresari francobrasiler (president també de les altres dues empreses del motor que conformen una aliança amb Nissan, Renault i Mitsubishi Motors) és considerat l’home de negocis estranger més influent del país asiàtic.

La borsa respon amb caigudes

Els mercats han respost a les informacions sobre la suposada evasió fiscal del president de Nissan amb sonades caigudes de la cotització en borsa de les seves diferents marques automobilístiques. A França, Renault ha arribat a descendir a pocs minuts de les 11 del matí (hora local) l’11,3% a la Borsa de París. La repercussió sobre el valor de les accions de la mateixa Nissan haurà d’esperar, ja que en el moment de fer-se públiques les primeres informacions, la Borsa de Tòquio estava tancada.