MISSIÓ COMERCIAL A HANOI

El port de Barcelona impulsa el comerç entre el Vietnam i Europa

Els bons resultats de la infraestructura obliguen a potenciar la promoció exterior per mantenir el creixement

Air Vietnam estudia establir vols directes amb Barcelona d'aquí 3 o 4 anys.

181112 jornadaempresarialhanoi

181112 jornadaempresarialhanoi

2
Es llegeix en minuts

El Vietnam vol millorar els seus accessos al mercat europeu i Barcelona i el seu port estan en el punt de mira. Uns 180 empresaris vietnamites han assistit aquest dilluns a la jornada empresarial que el port de Barcelona ha organitzat a Hanoi. El viceministre de Transports i Comunicacions del Vietnam, Nguyen Van Cong, ha confirmat que el país vol incrementar els seus intercanvis comercials amb Europa a través del port de Barcelona, una infraestructura amb el qual pretenen treballar noves connexions directes. La possibilitat d’ampliar la connectivitat portuària directa i d’establir una connexió aèria entre el Vietnam i Barcelona ha centrat bona part de la trobada institucional i empresarial. Air Vietnam estudia establir un vol directe en els pròxims tres o quatre anys. 

La presidenta de Port de Barcelona,Mercè Conesa, ha destacat durant la seva intervenció la "situació privilegiada” del port català per potenciar les exportacions del Vietnam. "El Port de Barcelona és el millor node per a la redistribució a tot Europa de les mercaderies provinentsde l’Àsia", va afirmar. "En concret, si opten per Barcelona, les empreses asiàtiques es poden beneficiar d’un estalvi en els costos de distribució de fins al 15% –en comparació amb els ports del nord d’Europa– i d’una reducció de l’empremta de carboni de fins al 20%", va ressaltar la presidenta.

Catalunya és la comunitat autònoma d’Espanya amb més intercanvis comercials amb el Vietnam, amb una quota de mercat del 35%. Un total de 983 empreses catalanes exporten al país asiàtic, 296 de les quals ho fan regularment. L’any 2017, la instal·lació catalana va gestionar mercaderies amb origen o destí el Vietnam per valor de 522 milions d’euros. El volum més important (495 milions) correspon a importacions procedents del país asiàtic.

Necessària promoció exterior

Notícies relacionades

Els bons resultats econòmics i el creixement acumulat registrat en els últims anys pel port de Barcelona obliguen la infraestructura a incrementar les activitats de captació de nous clients a l’estranger. El viatge emprès per Conesa té aquest objectiu, després d’un creixement del 32,5% l’any 2017 en el trànsit de contenidors. L’aposta logística de Barcelona és atractiva per a les empreses vietnamites, que aconsegueixen situar els seus productes en qualsevol part d’Europa dos dies després d’haver arribat a Barcelona. 

Un dels mercats amb més interès en la millora de les connexions portuàries és el cafeter, ja que el Vietnam n’és un dels majors exportadors mundials. El port de Barcelona canalitza més del 90% de tot el cafè que arriba a Espanya. El Vietnam suposa el 38% del cafè que entra pel port de Barcelona.