empreses

Sánchez Llibre veu "inhumana" la presó preventiva de fins a tres anys

El president de Foment demana cita al president i els representants polítics per buscar "ponts de diàleg"

zentauroepp45821439 barcelona  09 11 2018 encuentro con el presidente de foment 181109103657

zentauroepp45821439 barcelona 09 11 2018 encuentro con el presidente de foment 181109103657

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president de Foment del TreballJosep Sánchez Llibre, considera "inhumana" la presó preventiva de fins a tres anys. En una trobada amb periodistes, Sánchez Llibre ha afirmat que com a "humanista" i a títol personal "sense sentència no hi hauria d’haver ningú a la presó".

En tot cas, ha assegurat que ha demanat cita al president Quim Torra; al vicepresident, Pere Aragonès; al president del Parlament, Roger Torrent, a més de diversos consellers, a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i als líders sindicals de CCOO i UGT, entre d’altres. Ha tingut totes les seves trobades d’un caràcter institucional a la recerca de "ponts de diàleg" i consens. "L’agenda privada no la comento", ha afegit quan se li ha preguntat si visitarà algun líder delprocésempresonat com va fer el president de la CEOE, Juan Rosell, Juan Rosell amb qui va col·laborar en la gran patronal com a responsable de relacions amb les administracions.

Notícies relacionades

De tota manera, Sánchez Llibre, que va ser portaveu econòmic de l’antiga CiU al Congrés, ha admès que té "amics" d’ERC i del PDECat que són a la presó i, per això, l’incomoda la presó provisional, de la qual ha culpabilitzat els legisladors, de quan ell ho era i després.

El president de Foment també ha qualificat de "barbaritat" i "error" la campanya iniciada perl’Assemblea Nacional Catalana  (ANC) de promoure el consum de productes d’empreses proclius a la república. "Els plantejaments de boicot van contra l’economia productiva i la seguretat jurídica", ha sentenciat. El plantejament de Foment és el contrari, promoure l’emprenedoria, l’economia i el diàleg.