Competència

La CNMC investiga un possible càrtel en el mercat dels radiofàrmacs

El superregulador sospita sobre repartiment de mercat, fixació de preus i intercanvi d'informació

Competència va realitzar inspeccions durant els dies 6 i 7 de novembre a les seus de diferents empreses

zentauroepp35960838 madrid 19 10 2016   el presidente de la cnmc  jos  mar a mar180222132729

zentauroepp35960838 madrid 19 10 2016 el presidente de la cnmc jos mar a mar180222132729

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) està investigant possibles pràctiques anticompetitives en el mercat de producció i comercialització de radiofàrmacs, segons ha informat aquest divendres en un comunicat.

Un radiofàrmac és un compost radioactiu que s’injecta en un pacient per observar l’interior del seu organisme d’una manera no invasiva en proves de medicina nuclear per imatge conegudes en l’argot mèdic com a ‘topografia per emissió de positrons’ (TEP) –una partícula emet una quantitat petita de radiació que es detecta mitjançant una sonda i que serveix per marcar on va aquesta partícula–. Aquests medicaments s’utilitzen per aldiagnòstic i tractament d’algunes malalties, com els tumors. 

La CNMC va realitzar inspeccions a les seus de diferents empreses que operen en aquest mercat els dies 6 i 7 de novembre sota la sospita que pugui haver-hi possibles pràctiques anticompetitives, consistents en possibles acords de repartiment de mercat, fixació de preus intercanvis d’informació comercial sensible, realitzats a través de la manipulació de les licitacions dutes a terme, entre d’altres, pels serveis de salut i hospitals de diferents comunitats autònomes.

Notícies relacionades

Els acords entre competidors es consideren una infracció molt greu de la llei de competència, que pot comportar multes de fins al 10% del volum de negocis total de les empreses infractores en l’exercici immediatament anterior al de l’imposició de la multa.

No obstant, les inspeccions són el pas preliminar en una investigació anticompetitiva i no prejutgen el resultat. En cas que es trobessin indicis de pràctiques anticompetitives prohibides per la llei de defensa de la Competència, es procediria llavors a la incoació formal d’un expedient sancionador.