normativa

El Santander qüestiona el canvi de regles de joc sobre les hipoteques

El conseller delegat, Rami Aboukhair, afirma: "Quan pensem que sabem les respostes ens canvien les preguntes"

abertran34132987 madrid 03 06 2016 politica   registro en la sede  160603120222

abertran34132987 madrid 03 06 2016 politica registro en la sede 160603120222 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El conseller delegat del Banco Santander a Espanya, Rami Aboukhair, ha qüestionat el canvi en les regles del joc que ha afectat les entitats financeres en els últims dies, però ha assegurat que el Santander continuarà recolzant les pimes il’ocupació.

"Quan pensem que sabem les respostes ens canvien les preguntes", ha lamentat Aboukhair al mig del seu discurs, en el que podria interpretar-se com una crítica a la situació viscuda pel sector en els últims dies amb el canvi de criteri del Tribunal Suprem sobre a qui correspon pagar l’impost d’actes jurídics documentats i el decret aprovat pel Govern perquè sigui la banca qui el pagui a partir d’aquest dissabte.

Durant la inauguració de la V Edició dels Premis Cepyme, Aboukhair ha assegurat que el Santander és el banc de les pimes i que en continuarà recolzant el creixement perquè es continuï donant feina a milions de persones, perquè ha posat èmfasi en "no hi ha política més social que crear ocupació".

"En aquests dies que es parla tant de banca, volem que ens vegin com un banc responsable, com un banc a l’avantguarda que adopta les seves estratègies per satisfer les necessitats dels clients i fomenta un creixement sostenible i inclusiu, com un banc que facilita l’accés a l’educació", ha apuntat el conseller delegat de Santander Espanya.

En aquesta línia, ha recordat que el Banco Santander està preocupat tant per les generacions actuals com per les futures. "Aprofitem el moment i fem d’Espanya un país responsable escoltant-nos i col·laborant", ha demanat Aboukhair.

Sobre les pimes, el 'country head' de Santander Espanya ha destacat que les petites i mitjanes empreses "construeixen el país" i ha apuntat que "una de les raons per les quals el Banco Santander va adquirir el Banco Popular és perquè reforça la seva posició en un sector clau com és l’empresa".

Notícies relacionades

Així, ha recordat que Santander ofereix finançament i ajuda en la tasca de generar riquesa i digitalització a les pimes, a més de ciberseguretat i ajuda en la internalització.

No obstant, Aboukhair ha demanat seguretat jurídica i que es deixin enrere elements que generin incertesa, se suprimeixin obstacles i es creïn polítiques que afavoreixin el desenvolupament de les pimes.