tributació

Botín carrega contra les tecnològiques per "no pagar una part justa d'impostos"

La presidenta del Santander reclama normes fiscals perquè es pagui en funció d'on es generen els beneficis

1
Es llegeix en minuts

La presidenta del Banco SantanderAna Botín, ha carregat contra les grans tecnològiques per "no pagar una part justad’impostos" i ha instat a actuar i establir normes fiscals perquè cada sector, sigui tradicional o digital, pagui en funció d’on genera els seus beneficis.

Només així aquestes companyies contribuiran "de manera proporcionada" al desenvolupament, ha explicat durant l’obertura de la Conferència Internacional de Banca, organitzada pel mateix Santander, sobre banca responsable, en la qual ha demanat acabar amb lleis tributàries del segle XX en plena era digital.

A més, la màxima executiva del Santander ha insistit en la seva idea que es necessiten "lleis neutrals", que tractin les empreses per igual si desenvolupen les mateixes activitats; una crítica per la regulació a la banca davant els nous competidors com els gegants tecnològics.

"Les fronteres entre sectors i mercats s’han diluït", ha sentenciat, després de lamentar que normes com la nova directiva europea de serveis de pagaments obligui la banca, prèvia autorització del client, a cedir les seves dades a empreses no financeres.

Un avantatge competitiu conseqüència del que ella defineix com a "asimetria regulatòria". Tot i així ha defensat que la banca ha d’actuar de forma responsable perquè la responsabilitat és la base de la confiança dels clients, especialment en un moment en què els consumidors tenen més poder que mai per mobilitzar-se i comunicar-se.

Davant d’aquesta nova realitat, Botín advoca per la transparència en els serveis que presta el Santander per tenir clients més vinculats, ja que admet que si la banca falla o ven productes que no són adequats, perdrà clients.

Notícies relacionades

Segons la seva opinió, el banc del segle XXI haurà d’estar a l’avantguarda per sobreviure i fomentar un negoci responsable, una cosa per a la qual assegura que està treballant tant a Espanya com a nivell mundial per canviar aquesta cultura, i ha anunciat que el Santander firmarà els principis de Nacions Unides sobre banca responsable.

Però també ha demanat més col·laboració de les institucions perquè hi hagi una regulació responsable.