efectes d'una resolució judicial

El Govern xifra la devolució de l'impost de les hipoteques per part de les autonomies en 5.000 milions

La ministra d'Hisenda afirma que el retorn dels diners per les CCAA pot fer augmentar el dèficit en quatre dècimes

undefined45773075 ministra hacienda mara jess montero cinco das181106102842

undefined45773075 ministra hacienda mara jess montero cinco das181106102842 / BALLESTEROS

1
Es llegeix en minuts
Rosa M. Sánchez

La ministra d’HisendaMaría Jesús Montero xifra en uns 5.000 milions d’euros l’impacte que podria tenir en les comunitats autònomes la devolució de l’impost de les hipoteques dels últims quatre anys. En un esmorzar informatiu organitzat per Cinco Días, la ministra ha explicat que Hisenda "té un pla" davant d’aquesta eventualitat de cara a les hisendes autonòmiques, a les entitats financeres i amb la Unió Europea, "perquè una situació temporal com aquesta no impacti en el dèficit". D’una altra manera, adverteix Montero, un impacte en el dèficit d’unes quatre dècimes impediria a Espanya sortir de la disciplina pressupostària del Procediment de Dèficit Excessiu de la UE.

Notícies relacionades

Segons la ministra d’Hisenda, si el Suprem confirma que l’impost de les hipoteques correspon a la banca, Hisenda ajudarà a fer compatible que la devolució d’aquests diners als contribuents "coincideixi amb la reclamació de les quantitats a entitats financeres perquè impacti en el dèficit". Montero no preveu la possibilitat que no es pugui reclamar aquestes quantitats a les entitats financeres amb efecte retroactiu.

Tot i que no se sap en quin sentit inclinarà el Suprem la seva deliberació, el cert és que al sector financer es considera que l’opció més probable és que s’acabi determinant la retroactivitat de l’impost en quatre anys, que és el temps que queda viu un deute amb Hisenda.

Temes:

Hipoteques