mercat energètic

Repsol encén el llum

La companyia inicia una campanya amb descomptes de carburant al contractar-li l'electricitat i el gas

Antoni Brufau, esquerra, i Josu Jon Imaz, ahir.

Antoni Brufau, esquerra, i Josu Jon Imaz, ahir. / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Repsol remou el mercat energètic. La companyia inicia avui una campanya per promoure la seva irrupció en el negoci elèctric amb la compra d’actius de Viesgo. A més d’oferir descomptes en la compra de gasolina gasoil al contractar la llum i el gas serveis d’assistència, el grup presidit per Antoni Brufau potenciarà la seva imatge com a companyia energètica.

En aquest sentit, inicia una campanya publicitària en la qual assegura que "no es posa límits". I pren com referència l’esportista Mildred Ella Didrikson Zaharias, coneguda com a Babe Zaharias, que es va caracteritzar a començaments del segle XX per triomfar en diverses disciplines, des de l’atletisme al bàsquet, passant pel golf.

Després de l’adquisició dels actius de Viesgo, Repsol, que aquest mateix dilluns estrena a la seva web un espai per a la llum i el gas per a particulars, guanya 750.000 clients i una capacitat instal·lada de 2.950 megawatts (MW). Amb aquesta operació es consolida com un grup "multienergia". Després d’aquesta compra, la companyia entra en el negoci elèctric com a cinquena companyia del ram, després d’Endesa, Iberdrola, Naturgy i Hidrocantábrico. 

Rebaixes

Coincidint amb aquesta ofensiva, Repsol incia una campanya de descomptes al carburant a través de la seva aplicació Waylet, al contractar amb la companyia la llum i el gas. Les rebaixes de preus en el proveïment són més grans com més contractes firmin i en funció del tipus de carburant. Els grans corresponen al dièsel e+10, amb entre quatre i sis cèntims menys per litre.

A més, la companyia vincula tota la producció que ofereix als particulars i pimes a "fonts d’energia de baixes emissions certificades amb garanties d’origen per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC)".

Notícies relacionades

La companyia, el conseller delegat de la qual és Josu Jon Imaz, també ofereix la contractació d’altres serveis, des d’assistència a la llar les 24 hores a protecció de pagaments.

La primera companyia que va treure una oferta a Espanya en què va incloure carburants en el paquet de llum i de gas va ser Cepsa fa diversos mesos, amb l’objectiu de situar-se entre els quatre principals operadors energètics.