energia

Repsol va augmentar el seu benefici el 37% fins al setembre

Els 2.171 milions d'euros obtinguts els primers nou mesos de l'any suposen el millor resultat en aquell període en una dècada

1
Es llegeix en minuts

Repsol va obtenir fins al setembre un resultat net de 2.171 milions d’euros, cosa que suposa un increment del 37% respecte al mateix període de l’any anterior.  Els guanys, els millors durant aquell període en l’última dècada, es van aconseguir gràcies al model integrat de negoci i a les mesuresd’eficiència, segons la companyia.

Aquesta evolució es va produir malgrat la marxa del preu del petroli, amb el cru Brent a una cotització un 39% superior a la d’un any enrere i els preus més baixos del gas, destaca la companyia, que el juny passat va iniciar la seva estratègia d’entrada en el sector elèctric amb la compra d’actius de Viesgo, amb què suma 750.000 clients.

Notícies relacionades

El benefici net ajustat, que mesura específicament l’evolució dels negocis, va augmentar un 11%, fins a arribar als 1.720 milions d’euros. El resultat d’explotació va ser de 5.833 milions, un 24% més que en el període equivalent del 2017.

Durant el període, el deute net es va reduir un 63%, fins a situar-se en 2.304 milions d’euros. D’altra banda, la liquiditat, a finals de setembre, ascendia, aproximadament, a 9.300 milions d’euros.