Pont de Tots Sants

Renfe cancel·la 295 trens aquest dimecres per la vaga convocada per CGT

La companyia ha anul·lat 208 trens de mitjana distància i 87 de llarga distància

Estació de Renfe a Cardedeu.

Estació de Renfe a Cardedeu. / Anna Mas Talens

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

En plena operació sortida del pont de Tots Sants, una vaga obliga Renfe a cancel·lar 295 trens aquest dimecres 31 d’octubre. El motiu es deu a les aturades convocades per la Confederació Sindical del Treball (CGT) a Renfe i Adif contra el "desmantellament" del ferrocarril públic i la falta de personal, així com per demanar la immediata implantació de la jornada laboral de 37,5 hores.

El Ministeri de Foment ha decretat els serveis mínims que garanteixin la mobilitat de viatgers al65% dels trens de Mitjana Distància i el 78% dels de Llarga Distància/Alta Velocitat, així com del 26% dels trens de mercaderies. Per això, aquest dimecres circularan 381 dels 589 trens de Mitjana Distància que estaven programats per a aquell dia i 314 dels 401 trens de Llarga Distància/Alta Velocitat, segons es precisa en la resolució de Foment en la qual es poden consultar els trajectes que funcionaran amb normalitat.

Notícies relacionades

Els trens que no formen part d’aquesta llista han sigut cancel·lats –208 de Mitjana Distància i 87 de Llarga Distància/Alta Velocitat–. Alspassatgers  se’ls oferirà, sempre que sigui possible, viatjar en un altre tren en l’horari més aproximat a l’adquirit o l’opció d’anul·lar o canviar el bitllet per a una altra data sense cap cost.

D’altra banda, en el cas delstrens de Rodalies, els serveis mínims s’han establert en un percentatge d’entre un màxim del 75%, en hora punta, i un màxim del 50% del servei habitual, a la resta del dia, amb la qual cosa es reduirà bastant la seva freqüència.