prestacions socials

L'Agència Tributària nega que estigui vigent el sistema per recuperar l'IRPF per maternitat

Un presumpte esborrany amb instruccions publicat a les xarxes s'ha arribat a repartir en escoles

jcarbo45593821 maternidad181024171631

jcarbo45593821 maternidad181024171631

1
Es llegeix en minuts
Salvador Sabrià

L’interès per recuperar els diners pagats de més a Hisenda per les persones que van rebre una prestació per maternitat entre els anys 2014 i 2017 és tan elevat que la publicació d’un presumpte esborrany de l’Agència Estatal de l’Administració Tributària (AEAT) s’ha reproduït amb tanta intensitat que fins i tot es repartia avui en algunes associacions de pares d’alumnes per poder ser els primers a reclamar.L’Agència Tributària ha desmentit taxativament que s’hagi posat en marxa ja el mecanisme per donar sortida a aquestes reclamacions i ha afirmat que quan entrin en funcionament els formularis estaran disponibles a la web oficial de l’organisme i, a més, es farà una comunicació àmplia, donada la repercussió i el nombre d’afectades per aquesta mesura.

Notícies relacionades

Fonts de l’AEAT no neguen ni confirmen que la informació reproduïda a les xarxes sigui un esborrany, però insisteixen que solen fer-se molts abans del document oficial final. A més, en aquest cas recalquen que han aparegut problemes informàtics, econòmics i jurídics que obliguen a ser molt escrupolosos amb la fórmula final que s’adopti. 

El Tribunal Suprem va dictar una sentència el 3 d’octubre passat en què va fixar que les prestacions públiques per maternitat percebudes de la Seguretat Social estan exemptes de l’IRPF, mentre que fins aleshores cotitzaven. Aquest canvi de doctrina permetrà als contribuents afectats sol·licitar devolucions de l’IRPF, després de rectificar les declaracions anuals de l’impost de la renda pels anys afectats, que van des de l’exercici del 2014 fins al del 2017.