polèmica

Podem es querella contra Díez-Picazo per prevaricar amb la resolució del Suprem sobre l'impost en les hipoteques

"Hi ha moltes sospites sobre la legalitat" de la decisió adoptada, diu Elizo

picazo

picazo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Podem ha presentat una querella contra el president de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem, Luis María Díez-Picazo per un possible delicte de prevaricació judicial per la seva decisió d’elevar al Ple de la Sala la jurisprudència posterior a la resolució que atribueix als bancs i no als particulars l’obligació de fer front al’impost sobre les hipoteques.

La querella, presentada aquest dimarts davant la Sala Penal del Suprem, afirma que Díez-Picazo hauria pogut incórrer en un delicte de prevaricació judicial al convocar el Ple perquè es ratifiqui o es corregeixi la jurisprudència sobre aquest impost d’actes jurídics documentats, després que una secció d’aquesta Sala Tercera resolgués dijous passat que és el banc qui l’ha d’abonar, quan al febrer el mateix tribunal va sentenciar que la responsabilitat corresponia al ciutadà.

Segons ha explicat als passadissos del Congrés la secretària d’Acció Institucional de Podem, Gloria Elizo, "hi ha sospites molt fortes sobre la legalitat" de la decisió adoptada per Díez-Picazo i per això en la querella sol·licita també al Suprem la suspensió d'aquest ple, previst per al pròxim 5 de novembre.

"Divendres, el president de la Sala Contenciosa Administrativa del Suprem decideix, en una situació absolutament nova i sens dubte extraordinària als nostres ulls, abocar el Ple perquè es reformuli aquesta resolució. No estem d’acord ni tan sols amb el tràmit assumit per part de Díez-Picazo ni amb les raons que pretenen justificar aquesta situació", ha assenyalat Elizo.

Notícies relacionades

A més, després de recordar que la cotització de la banca en borsa va caure després de la sentència i va remuntar "estrepitosament" divendres, ha cridat l’atenció sobre el fet que aquest magistrat impartís classe en una escola relacionada amb una associació de banca, cosa que segons el parer d’Elizo "repercuteix en la neteja a la seva presa de decisions".

"Creiem que la forma anòmala de prendre la decisió, la revocació d’una sentència ferma, creiem que no es contempla jurídicament", ha afegit, per a continuar que "en bé de la ciutadania i de la consideració de la independència judicial" s’ha "d’investigar quins han sigut els fets i per què aquesta decisió tan extraordinària" que, per a Podem, "no està subjecta a la legalitat vigent". 

Temes:

Hipoteques Podem