Ocupació

Ryanair arriba a un acord laboral amb els pilots de Portugal

L'aerolínia de baix cost segueix la mateixa estratègia que a Irlanda o Itàlia de pactar regulacions col·lectives parcials amb els sindicats

FILE PHOTO: Ryanair logo is pictured on the the jacket of a cabin crew member ahead of a news conference by Ryanair union representatives in Brussels, Belgium September 13, 2018.   REUTERS/Francois Lenoir/File Photo

FILE PHOTO: Ryanair logo is pictured on the the jacket of a cabin crew member ahead of a news conference by Ryanair union representatives in Brussels, Belgium September 13, 2018. REUTERS/Francois Lenoir/File Photo / Francois Lenoir (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ryanair ha firmat un acord amb el sindicat de pilots portuguès SPAC per regular de manera col·lectiva algunes condicions laborals dels seus treballadors en aquest país. L’acord estableix les bases comunes dels treballadors contractats de manera directa sobre els beneficis per antiguitat i pretén facilitar la seva mobilitat entre la bases de l’aerolínia irlandesa a Europa. Així ho ha fet públic aquest divendres l’aerolínia de baix cost en un comunicat, seguint la línia de pactes similars amb els treballadors a Irlanda, el Regne Unit o Itàlia.

La companyia també es va comprometre que, abans de finals d’aquest mes, començarà a negociar amb SPAC un "conveni col·lectiu complet" i en "línia amb la legislació portuguesa" per als pilots que són autònoms o estan contractats a través d’agències. L’anunci coincideix ambl’amenaça de vaga en l’àmbit europeu de diversos sindicats si abans de Nadal l’aerolínia no oficialitzava avenços per regular les condicions laborals dels treballadors segons la legislació de cada país on aquests tenen la base.

Notícies relacionades

Així mateix, Ryanair va recordar que ha mantingut contactes a Madrid aquesta setmana amb el sindicat de pilots Sepla per firmar "aviat" un acord de reconeixement, que "establirà les bases per a unes ràpides negociacions" sobre un conveni col·lectiu "subjecte a la legislació espanyola".

"Aquests acords aconseguits amb els sindicats dels nostres pilots a Portugal, el Regne Unit, Itàlia i aviat, a Espanya, demostra que hem efectuat progressos considerables per tancar acords laborals amb els nostres treballadors als nostres principals mercats", ha destacar en el comunicat el cap de personal de Ryanair, Eddie Wilson.