sector immobiliari

Neinor veu com "un fracàs" reservar el 30% de promocions a vivenda protegida

1
Es llegeix en minuts

El conseller delegat de Neinor Homes, Juan Velayos, creu que la decisió de l’Ajuntament de Barcelona d’obligar els promotors privats a destinar a vivenda protegida un 30% del sostre "és un fracàs de tots" i que el principal perjudicat serà el client. En una roda de premsa a Barcelona, Velayos ha dit que aquesta proposta "està feta possiblement amb bona intenció, perquè generar vivenda és essencial, però ha sigut molt desafortunada".

Una mesura com la presentada per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no hauria de decidir-se "de la nit al dia i sense consens" amb el sector constructor, sinó que prèviament s’ha "de debatre, consensuar, analitzar demogràficament i concretar en quines zones s’aplicarà i a quin perfil aniran dirigides les vivendes", ha afegit.

Tot i que la promotora ha explicat que aquesta proposta no l’afectarà directament, al no tenir promocions a la capital catalana (la seva inversió a Catalunya es concentra principalment a l’Àrea Metropolitana de Barcelona), ha reconegut en nom del sector que pot ser que ells tampoc hagin generat "confiança" a les administracions. "Com a sector no hem sigut capaços de generar un discurs i un debat seriosos. És un fracàs de tots, però el perjudicat és el client", ha afirmat el primer executiu de Neinor Homes, que creu que l’aprovació d’aquesta mesura "frenarà la inversió" a Barcelona i, com a conseqüència, "els preus continuaran pujant".

El Suprem i la inseguretat jurídica

Notícies relacionades

Respecte de l’afirmació del Tribunal Suprem, que ha anunciat que l’impost de les hipoteques haurà de ser abonat pels bancs i no pels clients, Velayos ha assegurat que és una mesura que "provocarà inseguretat jurídica als bancs i de nou seran els clients els que en sortiran perjudicats".

El directiu ha explicat que els bancs podrien fer-se enrere en la concessió d’hipoteques i el client "tindrà menys accés al crèdit hipotecari i, per tant, a la vivenda". Velayos creu que tant la proposta de Colau com l’últim anunci del Suprem faran "guanyar molts vots" a determinats grups polítics.