IMPOSTOS

Hisenda insta a reclamar per tornar l'IRPF de les prestacions de maternitat

L'AEAT s'escuda que busca el procediment "més àgil" per complir la sentència del Suprem

zentauroepp43907324 jesus gascon180622173706

zentauroepp43907324 jesus gascon180622173706

1
Es llegeix en minuts

L’Agència Tributària  ha confirmat aquest divendres que ha de ser el contribuent el que ha de reclamar la devolució del’IRPF de les prestacions de maternitat i que Hisenda no farà el tràmit per pròpia iniciativa. El director de l’Agència Tributària, Jesús Gascón, ha assegurat que l’organisme està buscant el procediment "més àgil possible" per a la devolució de l’IRPF de les prestacions per maternitat després de la sentència del Tribunal Suprem que va determinar l’exempció d’aquest gravamen, perquè la informació sigui encreuada i el contribuent no hagi d’aportar justificants. Però va puntualitzar que sobre les declaracions passades és el contribuent el que ha de fer una declaració complementària i reclamar el que ha pagat de més.  També ha confirmat que els canvis referits a l’exempció després de la sentència es reflectiran ja en les declaracions de la renda del 2018.

Notícies relacionades

Gascón ha indicat que l’AEAT s’encarregarà de crear el procediment que generi tan pocs problemes com sigui possible als contribuents que sol·licitin la devolució. Amb caràcter general, ha apuntat que els procediments "bons" són els d’un únic tràmit, és a dir, aquells en què el contribuent es dirigeix a l’Agència Tributària i aquesta fa "totes les altres coses". Al contrari, si l’organisme pren la iniciativa i contacta amb el contribuent per veure si hi està d’acord i després aquest ha de contestar es generen dos tràmits. "Quan ens posem a dissenyar un nou procediment intentem que només hi hagi un tràmit", ha insistit Gascón.

El director de l’AEAT ha assenyalat que, després de la sentència del Suprem, jurídicament els contribuents que van declarar uns rendiments que hi estan exempts tenen dret a una possible devolució i ha confirmat que en les declaracions de la renda del 2018 es podrà "arreglar" l’assumpte de l’exempció de l’IRPF en les prestacions per maternitat.

Temes:

IRPF Mares