Anar al contingut

Excap dels demòcrates liberals

Facebook fitxa a l'ex vice primer ministre britànic Nick Clegg

Es mudarà a Silicon Valley el gener per convertir-se en cap d'assumptes globals i comunicacions

El Periódico

La companyia nord-americana Facebook ha fitxat al que va ser líder dels Liberaldemòcrates i vice primer ministre en el Govern del conservador David Cameron, Nick Clegg, com a responsable d’Assumptes Globals i Comunicació, va publicar aquest divendres el ‘Financial Times’ (FT).

Segons el mitjà, el fitxatge de Clegg, de 51 anys, suposarà una sorpresa "tant per a la política britànica" com per als treballadors de Silicon Valley, epicentre tecnològic dels EUA, a Califòrnia.

"Pocs polítics europeus gaudeixen d’un perfil alt en la indústria tecnològica" dels EUA, apunta el diari, que assegura que Clegg va acceptar el lloc després de mesos de negociacions amb el fundador de Facebook, Mark Zuckerberg.

El polític substituirà a partir de gener del 2019 Elliot Schrage, que va deixar la companyia el mes de juny passat després de deu anys treballant-hi.

Filtració de dades

Per l’FT la contractació de Clegg, antic membre del Parlament Europeu, podria tractar-se d’una estratègia de Facebook per estrènyer les seves relacions amb Brussel·les després dels escàndols de filtració de dades que ha patit l’organització.

Nick Clegg, casat amb l’espanyola Miriam González, va liderar els liberaldemòcrates entre el 2007 i el 2015, i va ser el número dos del Govern de coalició que va formar juntament amb el primer ministre conservador David Cameron el 2010, durant cinc anys.

Després de la seva col·laboració amb els conservadors, el partit de Clegg va patir un daltabaix electoral i avui està reduït a dotze diputats a la Cambra dels Comuns, sota el lideratge de Vince Cable.

En les eleccions generals de juny del 2017 Clegg va perdre el seu escó al Parlament britànic per la circumscripció de Sheffield Hallam (nord d’Anglaterra), que va ser adjudicat al laborista Jared O’Mara.

El desembre de l’any passat el britànic va ser inclòs en la llista de condecoracions d’Any Nou de la reina Isabel II com a Cavallar de l’Imperi Britànic.

No obstant, va assegurar que no ocuparia l’escó a la Cambra dels Lords unit a aquest reconeixement perquè, tal com va manifestar al conèixer la notícia, manté la seva "aversió" per una cambra que té "una estructura no democràtica".

Temes: Facebook