JORNADA BORSÀRIA

Els simuladors de les hipoteques dels bancs, col·lapsats

La rectificació del Suprem surt al rescat de la cotització de les entitats

Els simuladors de les hipoteques dels bancs, col·lapsats

Juan Carlos Hidalgo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els simuladors d’hipoteques dels bancs s’han col·lapsat aquest divendres. Els sistemes de càlcul de cost de préstecs per a la compra de vivenda han rebut durant tot el dia més visites del que és habitual i han acabat saturats. Els operadors han hagut de tancar als seus serveis 'online' per calcular o comparar hipoteques. La web del Banco Santander, per exemple, redirigeix a la pàgina central quan un usuari fa click en "simulador d’hipoteca". El BBVA, per la seva part, ha penjat el cartell des del migdia de "servei temporalment no disponible". 

Segons han confirmat fonts del sector, aquests serveis de les entitats bancàries no es troben operatius perquè el comunicat del Suprem els ha agafat en un procés d’"adaptar les clàusules", contemplant ja la paralitzada sentència de dijous.

El comunicat del Tribunal Suprem que paralitza els recursos arran de la sentència sobre l’impost de les hipoteques ha provocat que es capgirés la valoració borsària dels bancs i que tornessin a registrar números positius. Passades les dues del migdia, una vegada ja conegut el canvi de criteri del tribunal, totes les entitats bancàries amb cotització a l’Ibex 35, excepte el Banco Santander, tornaven a experimentar pujades.  

Notícies relacionades

Les xifres de creixement de la banca estan sent més moderades que les caigudes de la jornada d’ahir, ja que es mouen en uns intervalsd’entre el 0,2% i l’1%. El seu reenganxament als saldos positius ha provocat que l’Ibex en conjunt es rellancés, superant a partir de les dues del migdia els valors amb què va tancar ahir. Abans de conèixer-se el comunicat del Suprem, la borsa espanyola havia registrat mínims a les dotze de 8.769 punts. A les 12.30 hores estava en 8.923 punts.

Sense noves hipoteques per un dia

La sentència del Suprem ha agafat d’imprevist gairebé tothom, gestors bancaris inclosos. I és que