ADQUISICIÓ

Samsung compra la catalana Zhilabs per potenciar el 5G

El gegant sud-coreà no ha fet pública la suma acordada per a la compra

afp nc5bg

afp nc5bg / JUNG YEON-JE (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El gegant sud-coreà Samsung Electronics ha anunciat aquest dimecres la compra, per una quantitat no especificada, de l’empresa de software catalana Zhilabs amb objectiu d’enriquir els serveis 5G que oferirà en el futur.

L’empresa sud-coreana estima que la compra de Zhilabs, amb seu a Barcelona, millorarà les seves capacitats d’automatització mitjançant intel·ligència artificial (IA) i anàlisi de xarxes, segons detalla en un comunicat.

Aquests elements són clau per als serveis que oferirà la xarxa de cinquena generació per a dispositius mòbils, com l’anomenat internet de les coses (IoT) o la conducció semiautomàtica o semiassistida de vehicles.

"L’adquisició de Zhilabs ajudarà Samsung a fer front a aquestes necessitats per assegurar que cada subscriptor rep el millor servei possible", assegura en el comunicat Youngky Kim, director de la branca de xarxes de Samsung Electronics.

Notícies relacionades

Samsung no ha fet públic la suma acordada per a la compra de Zhilabs i el portaveu consultat per Efe va indicar tan sols que l’operació s’emmarcaria al paquet anunciat l’agost per a inversions per valor de 25 bilions de wones (19.225 milions d’euros / 22.230 milions de dòlars) durant els tres pròxims anys en àrees com IA o biofarmacèutica.

Zhilabs queda en règim de propietat total sota l’acord firmat, però "operarà de manera independent sota el seu propi equip de gestió", afirma al seu torn el comunicat.