resultats

Bank of America va guanyar 17.391 milions fins al tercer trimestre

La pujada de tipus i la reforma fiscal li permeten obtenir els beneficis més voluminosos de la seva història

Un edifici es reflecteix en una finestra d’una sucursal de Bank of America a Nova York.

Un edifici es reflecteix en una finestra d’una sucursal de Bank of America a Nova York. / EFE / ANDREW GOMBERT

1
Es llegeix en minuts

Bank of America va guanyar 20.869 milions de dòlars  (uns 17.391 milions d’euros) en els nou primers mesos de l’any, un 31,5% més que en el mateix període de l’any anterior, beneficiat perl’alça dels tipus d’interès i la reforma fiscal als Estats Units. L’entitat, en un comunicat, ha anunciat aquest dilluns un benefici net per acció d’1,91 dòlars fins al setembre, davant els 1,36 dòlars de fa un any.

El grup bancari, el segon dels EUA per volum d’actius, va facturar 68.511 milions de dòlars (58.705 milions d’euros) en els primers nou mesos del 2018, un 2,4% més que en el 2017, quan havia ingressat 66.916 milions.

En el tercer trimestre, xifres a les quals els mercats han prestat més atenció, Bank of America va obtenir un benefici net de 7.167 milions de dòlars (6.229 milions d’euros), un 32% més que en el mateix període de l’any anterior. Per acció, l’entitat amb seu a Charlotte (Carolina del Nord) va guanyar 66 centaus, davant els 46 centaus de llavors. La facturació del grup va ascendir entre el juliol i el setembre a 22.777 milions de dòlars, un augment interanual del 4,3%.

Vuitena pujada de tipus

Notícies relacionades

Els comptes del banc es van beneficiar de l’alça dels tipus d’interès, que la Reserva Federal (Fed) va tornar a apujar al setembre, en el vuitè augment des que va començar a actuar en aquesta línia a finals del 2015.

A més, com altres grans empreses nord-americanes, Bank of America es beneficia de la retallada de l’impost de societats aprovat l’any passat per l’Administració de Donald Trump. Segons el banc, els resultats del tercer trimestre són els més elevats abans d’impostos en la història de l’entitat. El president i conseller delegat, Brian Moynihan, va destacar en una nota la trajectòria positiva de Bank of America durant 15 trimestres consecutius i la va atribuir al creixement continuat dels dipòsits, a un sòlid negoci de préstecs i a una important disciplina en la despesa.