AEROLÍNIES

Els pilots europeus consideren una "declaració de guerra" la retallada de capacitat anunciada per Ryanair

L'associació ECA denuncia l'empitjorament de les relacions laborals i la possibilitat de noves vagues

undefined44910226 file photo  ryanair aircraft are seen at dublin airport dubl180905215333

undefined44910226 file photo ryanair aircraft are seen at dublin airport dubl180905215333 / Clodagh Kilcoyne

1
Es llegeix en minuts

L’Associació Europea de Pilots (ECA, per les seves sigles en anglès) ha qualificat de "declaració de guerra" la decisió de l’aerolínia irlandesa Ryanair de retallar la seva capacitat en un 1% durant la temporada d’hivern –fet que implicarà el tancament de dues de les seves bases als Països Baixos i Holanda–. L’ECA avisa en un comunicat del risc que l’"agressiva" actitud de l’aerolínia de baix cost "empitjori greument" les relacions ja deteriorades amb els seus pilots i la tripulació de cabina, la qual cosa podria desembocar en noves vagues.

Notícies relacionades

L’associació, a més, recorda que l’anunci de reduir la seva capacitat és una mesura que ha sigut vista com un "càstig" per les últimes aturades de la seva tripulació a sis països de la UE, incloent-hi Espanya, per reclamar contractes locals que els permetin beneficiar-se dels drets laborals que s’apliquin als països on estan basats. "Aquesta hostilitat en la gestió no serà tolerada pels pilots ni per la tripulació de cabina", ha declarat el president de l’ECA, Dirk Polloczek, en nom dels sindicats del sector a tot Europa.

Els pilots europeus reclamen que la companyia faci "marxa enrere immediatament" en la seva decisió de tancar les bases d’Eindhoven (Països Baixos) i de Bremen (Alemanya) i de reduir la capacitat de cinc a tres avions a la base també alemanya de Niederrhein. "És difícil d’entendre com Ryanair pot pensar de manera realista que pot aconseguir acords amb els sindicats mentre aquestes amenaces estan en l’aire", ha afegit Polloczek.

Temes:

Ryanair