evolució dels preus

Draghi assegura que les perspectives d'inflació de la zona euro s'allunyen

Manté que la inflació acabarà l'any en l'1,7%, des del 2,1% del setembre

zentauroepp43087046 european central bank  ecb  president mario draghi holds a n181012132127

zentauroepp43087046 european central bank ecb president mario draghi holds a n181012132127 / KAI PFAFFENBACH

1
Es llegeix en minuts

El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, ha assegurat aquest divendres que la incertesa en relació amb les perspectives de la inflació en la zona euro està "allunyant"-se, cosa que recolza les estimacions de l’autoritat monetària. En un discurs pronunciat a Bali (Indonèsia) durant la reunió anual del Fons Monetari Internacional (FMI) i el Banc Mundial, el banquer italià ha remarcat que l’economia de l’eurozona "continua expandint-se d’una manera àmplia", malgrat que ha alertat que hi ha "certa moderació" després del "fort creixement" del 2017.

Notícies relacionades

Així, Draghi ha indicat que la política monetària del BCE "continua recolzant" la demanda interna, cosa que, al seu torn, ha elevat les dades d’inflació. L’autoritat monetària ha recordat que l’acceleració dels preus es deu, sobretot, al’apreciació de l’energia. "La incertesa entorn de les perspectives d’inflació està allunyant-se", ha afirmat Draghi. "Esperem que la inflació subjacent despunti de cara a final d’any i després augmenti gradualment a mitjà termini, avalat per les nostres mesures", ha afegit.

La projecció del BCE és que la taxa general d’inflació es moderi a finals del 2018 a l’1,7%, des del 2,1% registrat al setembre, en què estabilitzarà durant els propers dos anys. 

Mercat immobiliari

Així mateix, el màxim responsable de l’estabilitat dels preus de la zona euro ha alertat que s’hauria de monitorar els canvis que s’estan produint en els mercats immobiliaris i en el sector financer no bancari, pels riscos que comporten. "Per recollir tots els beneficis de les nostres mesures de política monetària, altres àrees han de contribuir decisivament a augmentar el potencial de creixement a llarg termini i reduir les vulnerabilitats", ha afegit, amb referència a la implementació de reformes estructurals, la reducció del deute i l’adherència estricta al Pacte d’Estabilitat i Creixement.