Dades INE

L'IPC va pujar al setembre més de l'esperat, al 2,3%

La inflació va augmentar una dècima respecte a l'agost, esperonada per l'increment en els preus de l'energia, principalment, de l'electricitat

40983231 591

40983231 591 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La inflació segueix la seva escalada i el setembre va acabar tancant amb un augment del 2,3% del’IPC, una xifra una dècima superior a l’avançada a finals d’aquest mes per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i superior, al seu torn, a la internaual registrada a l’agost. Les dades confirmen, en conseqüència, i amb un lleuger augment de la intensitat, cinc mesos consecutius de l’IPC, per sobre dels dos punts.

El principal responsable coincideix amb el ja assenyalat per les dades avançades: l’alt i creixent preu del’electricitat, tal com ha assenyalat l’INE al seu informe publicat aquest dijous. Aquest va registrar una pujada entre el setembre del 2017 i el del 2018 del 13,7%. Les energies, en conjunt, han empès la inflació cap amunt, ja que el gas i el gasoil utilitzat per alimentar la calefacció també han vist incrementats els seus preus.

Notícies relacionades

La vivenda va ser un altre dels elements que va representar un pes important en l’augment i la taxa de la qual va créixer un punt, i es va situar en el 5,3%. Això va ser conseqüència, al seu torn, de la pujada dels preus de l’electricitat, enfront de l’estabilitat registrada l’any passat.

La taxa de variació anual de la inflació subjacent, és a dir, l’índex general que no contempla els aliments no elaborats ni els productes energètics, es va mantenir en el 0,8%, per tant, se situa un punt i mig per sota de la xifra de l’IPC general.

Temes:

IPC