Funcionaris

La Generalitat subordina el retorn de les pagues extres a la negociació amb el Govern central

El conseller Puigneró ha insistit que els límits de la llei d'estabilitat pressupostària li impedeixen complir els compromisos assolits

44279671 601

44279671 601 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha insistit que la llei d’estabilitat pressupostària imposada pel Govern central és el principal escull que impossibilita complir els compromisos acordats amb els sindicats i retornar les pagues extres del 2013 i el 2014 als funcionaris catalans. Aquests són els únics empleats públics de tot Espanya que encara no han recuperat ni un euro de les esmentades retribucions.

Preguntat sobre aquesta qüestió en la sessió del control d’aquest dimecres al Parlament, Puigneró ha afirmat que això serà el primer punt a tractar amb la ministra de Política Territorial i Funció

Notícies relacionades

Pública, Meritxell Batet, en la reunió prevista per a la setmana vinent. També ha afegit que l’esmentada reunió no distorsionarà les negociacions amb els sindicats per planificar el retorn de les pagues, la pròxima trobada de les quals està prevista per a l’última setmana d’octubre, tot i que encara sense data concreta.

L’anterior Govern de la Generalitat es va comprometre a l’estiu del 2017 i per escrit amb els sindicats amb més representació entre els empleats de la funció pública a Catalunya a tenir un calendari detallat de quan s’anava a procedir amb el retorn de les pagues extres del 2013 i del 2014. També va firmar que abans de finalitzar el 2018 els funcionaris catalans ja haurien recuperat com a mínim el 10% de l’extraordinària del 2013, una cosa que el mateix conseller Puigneró ja ha reconegut que incomplirien.