integració

Värde crea una altra gran immobiliària a Espanya

El fons anuncia la fusió de Vía Célere i Aelca, que sumaran actius per valor de 2.203 milions d'euros

fcasals32489730  economia  juan antonio gomez pintado de la empres160121171526

fcasals32489730 economia juan antonio gomez pintado de la empres160121171526

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

El fons nord-americà Värde ha comunicat a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) la integració de les seves dues promotores participades, Vía Célere i Aelca, un projecte amb què formarà una de les primeres immobiliàries del país. El 'superregulador' compta ara amb un mes per analitzar i autoritzar l’operació o bé decidir si entra a analitzar-la en profunditat, segons s’indica en el registre de l’entitat.

Värde va anunciar l’1 d’octubre passat la integració de les dues promotores en una companyia, que mantindrà la denominació de Vía Célere i comptarà amb capacitat per entregar 2.000 vivendes el 2019 i 5.000 el 2021. La companyia resultant comptarà amb actius per valor de 2.203 milions d’euros, repartits per tot el país. En concret, el 38% dels seus actius s’ubicaran a Madrid, un 20% més, a Màlaga; un 11%, a Barcelona; el 9%, a Sevilla; el 5%, a València, i el 17% restant, en altres províncies.

El fons americà controlarà el 75% del capital de la nova Vía Célere, que, no obstant, continuarà sent dirigida per Juan Antonio Gómez-Pintado, que també presideix la patronal immobiliària.

Operació de consolidació

Es tracta de la segona operació de consolidació que el fons nord-americà tanca en el sector immobiliari espanyol, després que l’abril del 2017 unís Dos Puntos, la immobiliària que va constituir amb els actius que es va quedar del grup San José, amb Vía Célere.

Notícies relacionades

Amb la nova operació, Värde assegura "reafirmar la seva aposta pel mercat espanyol", que considera que segueix presentant una "fragmentació" i "necessita més consolidació d’operadors que proporcionin un ritme d’entregues que s’ajustin als pressupostos realitzats".

Värde, juntament amb Lone Star, Castelake, Blackstone i Cerberus, és un dels fons estrangers que van desembarcar a Espanya en plena crisi comprant actius immobiliaris, sobretot, els que els bancs es quedaven per execucions de deutes.