MOBILITZACIONS

Els funcionaris de presons convoquen sis dies de vaga general

Els sindicats exigeixen que es reprengui la negociació per millorar les condicions econòmiques i laborals

funcionarios-prisiones-encadenados-img 4071

funcionarios-prisiones-encadenados-img 4071

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els principals sindicats de treballadorsd’Institucions Penitenciàries –ACAIP, CCOO, CIG, UGT i CSIF han convocat sis dies de vaga general per al 24 i 26 d’octubre i el 6, 8, 13 i 15 de novembre, de 24 hores, que afectarà tots els serveis. Es reclamarà al Ministeri de l’Interior que reprengui la negociació per millorar les condicions econòmiques i laborals dels funcionaris de presons. 

Les organitzacions sindicals també han anunciat que el dia 17 s’encadenaran davant el Ministeri de l’Interior per exigir al ministre, Fernando Grande-Marlaska, que s’hi reuneixi. En la roda de premsa d’aquest dimarts han explicat que això es deu a la "falta de respecte" perpetrada, segons denuncien, pel secretari general d’Institucions Penitenciàries, Ángel Luis Ortiz, al retirar "de forma unilateral" de la taula de negociació l’oferta que els va plantejar d’una pujada salarial de 365 euros de mitjana, és a dir, uns 122 milions en un període de 3 anys. 

Segons la responsable de presons de CCOOSilvia Fernández, es tracta de la primera vegada que tots els sindicats de presons es posen d’acord per convocar una vaga, i el motiu és que "el personal d’Institucions Penitenciàries se sent enganyat" pel Ministeri de l’Interior, ja que va retirar l’oferta de pujada salarial després vuit mesos de mobilitzacions.

El president de l’Agrupació dels Cossos de l’Administració d’Institucions Penitenciaris (ACAIP), José Ramón López, ha informat que la vaga, convocada per a sis dies, serà de 24 hores i afectarà els tres torns i "tots els serveis, àrees i centres de treball".

Serveis mínims "abusius"

José Ramón López ha aprofitat per denunciar que l’administració ja ha començat a organitzar uns serveis mínims, que, segons el seu parer, són "clarament abusius." "Aquí es vol fer funcionar tot, però només s’han de cobrir els conceptes de seguretat i l’atenció sanitària i alimentària dels presos", ha defensat.

Notícies relacionades

No obstant, els sindicats han ofert al Govern l’oportunitat d’evitar aquesta situació, sempre que el ministre accepti reunir-s’hi i torni a plantejar l’oferta retirada. Han avisat que no en tenen prou amb veure’s amb el secretari general d’Institucions Penitenciàries, perquè després de retirar l’oferta que els va fer han considerat que ha quedat totalment desacreditat.