INCREMENT LINEAL

Generalitat i sindicats tanquen la pujada de sou pendent del 0,2% per als funcionaris

Pràcticament tots els empleats públics catalans consolidaran un augment de 70 euros anuals

zentauroepp45087968 barcelona 18 09 2018  econom a   reuni n de sindicatos y gen180918114012

zentauroepp45087968 barcelona 18 09 2018 econom a reuni n de sindicatos y gen180918114012 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

La Generalitat, CCOO i UGT han acabat tancant l’últim capítol que quedava pendent quant a la pujada de sou dels funcionaris catalans. Si el 18 de setembre el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, acceptava pagarl’1,75% d’augment acordat en les meses de negociació estatals, aquest dijous les parts consensuaven l’augment del 0,2% variable que restava per pactar. Aquest 0,2% es tradueix en un increment lineal per a gairebé tots els treballadors públics de 70 euros anuals, que es consolida ja com a part del salari.

Els empleats de la sanitat, l’educació i el personal laboral cobraran l’esmentat increment, tot i que la Generalitat encara no ha concretat si ja l’apreciaran en la nòmina d’octubre o hauran d’esperar la del novembre. “Ens hem quedat sorpresos alhora que contents”, declara el coordinador de l’Àrea Pública de CCOO a Catalunya, Joan María Sentís. La reunió d’aquest dijous arriba precedida d’una dilluns d’aquesta mateixa setmana, en la qual la Generalitat va proposar aplicar aquest 0,2% variable a través dels plans de pensions dels funcionaris. Una cosa que els sindicats van rebutjar en bloc.

Qui es quedaran exclosos de l’esmentada pujada seran determinats empleats que actualment ocupen càrrecs de jornada superior a la normal i un horari de dedicació especial, exceptuant secretaris d’alts càrrecs i un altre personal de recolzament en les conselleries, segons concreten fonts del departament d’Administració Pública. Aquestes mateixes fonts afirmen que la despesa que assumeix la Generalitat per pagar aquests 70 euros anuals per persona ascendirà al voltantd’11 milions d’euros.

Notícies relacionades

Era un acord necessari, per això l’hem firmat, però quedem insatisfets, ja que són treballadors que han patit la crisi igualment i no ens sembla just”, afirma la secretària general de la federació d’empleats dels serveis públics d’UGT, Encarna Fernández.  

Dilluns està convocada la Taula General de la Funció Pública on es rubricarà oficialment l’esmentat acord, a falta de concretar el gran tema que la Generalitat té pendent: el retorn de les pagues extres del 2013 i del 2014. Catalunya segueix sent l’única comunitat autònoma en la qual els seus empleats públics encara no han vist restituït el seu dret i, tal com va reconèixer el conseller Puigneró, fins al proper any no podran concretar quan es produirà l’esmentada devolució.