Indústria

El Govern anuncia una nova llei de la indústria

Reyes Maroto ha qualificat la regulació actual com "del segle passat" i ha avançat un canvi "urgent"

GRAF7254. MADRID, 01/10/2018.- La ministra de Industria, Comercio y Turismo, Reyes Maroto, durante su intervención en un desayuno informativo organizado por Nueva Economía Fórum, hoy en Madrid. EFE/Juan Carlos Hidalgo

GRAF7254. MADRID, 01/10/2018.- La ministra de Industria, Comercio y Turismo, Reyes Maroto, durante su intervención en un desayuno informativo organizado por Nueva Economía Fórum, hoy en Madrid. EFE/Juan Carlos Hidalgo / Juan Carlos Hidalgo (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha anunciat aquest dilluns la creaciód’una nova llei de la indústria per actualitzar el marc regulatori, que data del 1992, "als desafiaments del segle XXI".

En un esmorzar organitzat per Fórum Europa, Maroto ha confirmat que portaran al Congrés una nova llei de "caràcter urgent" per adaptar la regulació als canvis que s’han produït en la indústria els últims anys, ja que l’actual llei és "del segle passat", ha dit.

D’altra banda, la ministra també ha avançat que el Govern està treballant en la figura del contracte de relleu per treure pròximament un nou marc que enforteixi les plantilles de sectors industrials com l’automoció, fent especial èmfasi en la planta de Volswagen de Navarra, ja que l’actual regulació, de l’any 2013, "fa molt poc operatiu aquest contracte, i si no es reforma tendirà a l’extinció el 2019".

Maroto ha recordat l’interès del Govern per adaptar el sistema educatiu als requisits de la indústria 4.0, amb una oferta que afavoreixi l’adquisició de competències digitals, així com la implementació "urgent" de la formació professional dual. En aquest sentit, i dins del que ha anomenat "l’agenda feminista del ministeri", Maroto ha emfatitzat la seva intenció per impulsar les carreres STEM entre les dones.

Conscient de la importància del sector exterior en l’economia espanyola, fonamental en la recuperació de la crisi, Maroto ha confirmat la seva aposta per promoure la regularitat de la internacionalització dins del’estratègia d’internacionalització 2017-2027, ja que "les empreses espanyoles no exporten amb la regularitat que ho haurien de fer".

En el marc del comerç, la ministra també ha anunciat que presentarà en el Congrés un projecte de llei de reforma de la llei de marques per, "entre altres mesures", reforçar la lluita contra les falsificacions.

Treballar amb Catalunya

Preguntada sobre la situació catalana, la ministra ha celebrat que el seu Govern hagi aconseguit recuperar "el diàleg i la normalitat institucional" amb la Generalitat de Catalunya, i ha posat com a exemple la participació dels representants d’aquesta regió en les conferències sectorials, tant de comerç i turisme com en la d’indústria, que es durà a terme aquest dimecres.

Notícies relacionades

"Aquest Govern està treballant perquè Catalunya formi part del projecte de país", ha afegit Maroto, que ha reconegut la importància de Catalunya en les seves tres àrees, indústria, comerç i turisme, que suposen el 20 % del total d’Espanya.

 ‘Brexit’, 'dolent per a Espanya'

La ministra, que es va reunir la setmana passada a Brussel·les amb el negociador del ‘brexit’, Michel Barnier, ha reconegut que la ruptura amb el Regne Unit no serà bona ni per a Espanya ni per a la Unió Europea, s’arribi a una acord o no. No obstant, Maroto s’ha mostrat optimista sobre les negociacions “malgrat el soroll”.  "Però si no es produís, el Govern està treballant amb les empreses per aconseguir plans de contingència que minimitzin els riscos derivats d’aquest no acord", ha afegit Maroto, tot i que no ha precisat quins.

Temes:

Comerç